Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elde Açma Patatesli Kol Böreği

Elde Açma Patatesli Kol Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Elde Açma Patatesli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su

Arası için;


*100 gr tereyağ

İçi için;


*45 haşlanmış patates
*2 adet kuru soğan
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Üzeri için;


*2 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı tereyağ

Elde Açma Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı Hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp ( yumurtanın sarısını ayırıp), sert olmayacak şekilde hamurumuzu yoğurup yarım saat dinlenmeye bırakalım Haşlanmış patatesleri küçük küçük doğrayıp, rendelediğimiz soğanları patateslerin içine ekleyip tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve sıvıyağı koyup karıştıralım Hamurdan 10 eşit parça koparıp beze yapıp 1520 dk bekletelim (daha iyi açılması için) İlk bezemizi çok ince olacak şekilde açıp erittiğimiz tereyağından üzerine fırça ile sürüp, harcımızdan yufkanın üzerine koyup resimdeki gibi rulo şeklinde sarıp fırın tepsimize büzerekten yerleştirelim Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında üzerlerine yumurta sarısı ve tereyağ karışımından sürüp fırına verip 4550 dk pişirelim Fırından alınca üzerine elimizle soğuk su serpip, temiz bir bezle örtüp beş on dk bekleyip, servis edelim afiyet olsun
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,853Kullanıcılar
bsenmi89Son üye
Üst Alt