iltasyazilim
FD Üye
Elde Açma Patatesli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
Arası için;
*100 gr tereyağ
İçi için;
*45 haşlanmış patates
*2 adet kuru soğan
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Üzeri için;
*2 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı tereyağ
Elde Açma Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı Hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp ( yumurtanın sarısını ayırıp), sert olmayacak şekilde hamurumuzu yoğurup yarım saat dinlenmeye bırakalım Haşlanmış patatesleri küçük küçük doğrayıp, rendelediğimiz soğanları patateslerin içine ekleyip tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve sıvıyağı koyup karıştıralım Hamurdan 10 eşit parça koparıp beze yapıp 1520 dk bekletelim (daha iyi açılması için) İlk bezemizi çok ince olacak şekilde açıp erittiğimiz tereyağından üzerine fırça ile sürüp, harcımızdan yufkanın üzerine koyup resimdeki gibi rulo şeklinde sarıp fırın tepsimize büzerekten yerleştirelim Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında üzerlerine yumurta sarısı ve tereyağ karışımından sürüp fırına verip 4550 dk pişirelim Fırından alınca üzerine elimizle soğuk su serpip, temiz bir bezle örtüp beş on dk bekleyip, servis edelim afiyet olsun
*2 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
Arası için;
*100 gr tereyağ
İçi için;
*45 haşlanmış patates
*2 adet kuru soğan
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Üzeri için;
*2 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı tereyağ
Elde Açma Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı Hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp ( yumurtanın sarısını ayırıp), sert olmayacak şekilde hamurumuzu yoğurup yarım saat dinlenmeye bırakalım Haşlanmış patatesleri küçük küçük doğrayıp, rendelediğimiz soğanları patateslerin içine ekleyip tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve sıvıyağı koyup karıştıralım Hamurdan 10 eşit parça koparıp beze yapıp 1520 dk bekletelim (daha iyi açılması için) İlk bezemizi çok ince olacak şekilde açıp erittiğimiz tereyağından üzerine fırça ile sürüp, harcımızdan yufkanın üzerine koyup resimdeki gibi rulo şeklinde sarıp fırın tepsimize büzerekten yerleştirelim Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında üzerlerine yumurta sarısı ve tereyağ karışımından sürüp fırına verip 4550 dk pişirelim Fırından alınca üzerine elimizle soğuk su serpip, temiz bir bezle örtüp beş on dk bekleyip, servis edelim afiyet olsun