Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elektrik Tuketimi Şubat'ta Yuzde 6 Azaldı

Elektrik Tuketimi Şubat'ta Yuzde 6 Azaldı
0
111

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
imageselektriktuketimisubattayuzde6azaldi5b035cdc0c3dc

Şubat Ayında Elektrik tuketimi gecen yılın aynı ayına gore yuzde 6 azalarak 18 milyar 803 milyon kilovatsaat (kWh) olarak gercekleştiği acıklandıTurkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Şubat ayı gecici işletme sonuclarından yaptığı derlemeye gore, Şubat'ta elektrik uretimi gecen yılın aynı ayına gore yuzde 8,4 azalarak 18 milyar 250,3 milyon kWh oldu 625,6 milyon kWh'lık dış alımla birlikte tuketime sunulan enerji miktarı 18 milyar 876 milyon kWh, Şubat ayı tuketimi ise 18 milyar 803 milyon kWh olduğu bildirildiŞubat'ta işletme hakkı devri santrallerinden gercekleştirilen elektrik uretimi yuzde 33,7 artarak 413,7 milyon kWh, yapişlet santrallerinden yapılan uretim de yuzde 58,7 artarak 3 milyar 697,1 milyon kWh olarak gercekleşti

Ayrıca Uretilen elektriğin dağılımına bakıldığında, Şubat'ta Elektrik Uretim Anonim Şirketi'ne (EUAŞ) ait termik santrallerden uretim 2019 yılının Şubat ayına gore yuzde 26,7 azalarak 1 milyar 905 milyon kWh, hidrolik santrallerinden uretim ise yuzde 21,5 azalarak 3 milyar 309,5 milyon kWh olarak gercekleşmiş

Similar threads

Şubat Ayında Elektrik tüketimi geçen yılın aynı ayına kadar yüzde 6 azalarak 18 milyar 803 milyon kilovatsaat (kWh) olarak gerçekleştiği açıklandıTürkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Şubat ayı geçici işletme sonuçlarından yaptığı derlemeye kadar, Şubat'ta elektrik üretimi geçen yılın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Ulkemizde Elektrik uretilen doğal kaynaklar Turkiyede elektrik uretilen kaynaklar Ulkemizin enerji alanındaki başlıca doğal kaynaklarını hidrolik ve linyit oluşturuyor Hidrolik: Turkiye ’nin teknik olarak değerlendirilebilir hidrolik enerji potansiyeli 216 milyar kWh ve bunun 126 milyar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
Elektriğin gunluk hayatımızdaki yeri ve onemi Cağımız gunluk yaşamının ve iş hayatının vazgecilmez unsuru, uygarlık ve gelişmişlik gostergesi Elektrik enerjisi; dunyada ilk kez 1878 yılında gunluk hayatta kullanılmaya başlanır İlk elektrik santrali ise, 1882 ’de Londra ’da hizmete girer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Türkiye'nin elektrik tüketimi şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,99 artarak, 24 milyar 212 milyon 299 bin kilovatsaat oldu. AA muhabirinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye'de geçen ay günlük bazda en yüksek elektrik tüketimi 907 milyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Danimarka Ulkesi İhracatı Danimarkanın İhracatı Hakkında Bilgi Danimarka Krallığı, ya da kısaca Danimarka Kuzey Avrupa'da İskandinavya'da başkenti Kopenhag olan ulkedir Danimarka anayasal bir monarşi olup, devlet başkanı 2'inci Margrethe'dır Danimarka ekonomisi iyi bir buyume...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
858,543Konular
981,899Mesajlar
32,557Kullanıcılar
isocan30Son üye
Üst Alt