Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elektrik voltaj duşmesi şikayet

Elektrik voltaj duşmesi şikayet
0
111

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Elektrik yuzunden bozulan cihaz odemesi
Voltaj duşuşu nedeniyle bozulan cihazlar icin EPDKya başvurun

Voltaj duşuşu sebebi ile bozulan cihazların ucretini artık elektrik dağıtım şirketleri verecek
Enerji Piyasası Duzenleme Kurumu, abone şikayetlerine ilgisiz kalan elektrik ve doğalgaz şirketlerine 350 bin lira ceza kesileceğini duyurdu
EPDK Başkanı Hasan Koktaş, vatandaşa ise şu cağrıda bulundu: “Voltaj değişiminden dolayı bozulan cihazlarınızın masrafını şirketler karşılamak zorundadır Buna uymayan firmaları bize bildirin

Elektrik ve doğalgaz dağıtımında ozelleştirmeler hız kazanırken, abonelerin mağdur olmaması icin şirketler yakın takibe alındı Enerji Piyasası Duzenleme Kurumu (EPDK), bu doğrultuda voltaj değişimi ve ani kesinti gibi sebeplerle cihazları arızalanan tuketicinin mağdur olmaması icin elektrik dağıtım şirketlerine yeni sorumluluklar getirdi Buna gore, hem elektrik hem de doğalgaz dağıtım şirketleri 2019 yılına kadar, muşterinin arıza ve şikayetlerini iletebileceği call center (muşteri bilgilendirme ve şikayet merkezi) kurmak zorunda Aksi halde, 350 bin lira ceza ile karşı karşıya kalacak

ŞİRKETLER TAZMİNAT ODEMEK ZORUNDA
Elektrik iletimi sebebiyle zarar goren ev eşyaları ve makineler icin dağıtım şirketlerinin tazminat odemek zorunda olduğunu belirten EPDK Başkanı Hasan Koktaş, vatandaşa ise şu tavsiyelerde bulundu:

1Mağdur abone, yetkili servis cağırarak cihazdaki arızanın voltaj değişiminden kaynaklandığını rapor ettirmeli
2Bu belgeyle bağlı olduğu elektrik dağıtım şirketine başvurup, mağduriyetinin giderilmesini istemeli
3Elektrik firması zararı karşılamazsa EPDK, Tuketici Hakem Heyetine veya Tuketici Mahkemesine şikayette bulunulmalı

Zamana konuşan EPDK Başkanı, enerji ozelleştirmelerinde tuketicinin mağdur olmaması icin caba gosterdiklerini soyledi Ozelleştirmelerin orta ve uzun vadede vatandaş lehine sonuclar doğuracağına dikkat cekerken, elektrik ve doğalgaz dağıtım ihalelerini alan firmaları cok ciddi şekilde denetlediklerini kaydetti “Arızaya ulaşma, bunun giderilme suresi ve arıza sıklığı gibi performans kriterleri konusunda hepsini yakından izliyor ve işletmelere bu cercevede artıeksi performans puanı veriyoruz diyen Koktaş, firmalara, tuketici boyutuyla yeni yukumlulukler de getirdiklerini bildirdi Buna gore 2019 yılına kadar tum elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri callcenter kuracak Abone, bu numarayı aradığında elektrik arıza ve kesinti gibi konularda bilgi alabilecek Ayrıca yaşadığı mağduriyetleri de buraya bildirebilecek

858,506Konular
982,854Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt