Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

elif şafak aşk kitap ozeti

elif şafak aşk kitap ozeti
0
400

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
elif şafak aşk romanı ozeti,

Elif Şafak'ın Aşk isimli kitabının her kelimesi gercekten cok guzelaşkın felsefesi bu kadar mukemmel anlatılamazdı
Gectiğimiz aylarda okuma fırsatı bulduğum kitaba başladığım zaman elimden bırakamayıp kısa surede okuduğum kitaplar arasında yeraldı
İşte en cok okunanlar listesine de giren Elif Şafak Aşk Kitap Ozeti;

Aşk'ta Mevlana ve Şems'in ilahi aşkı uzerinden kitabın kahramanları Ella ile Azizin dunyevi aşklarına uzanıyor

Ya ortasındasındır AŞKın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde Ella Rubinntain 40 yaşında Amerikalı bir ev hanımıdır Tipik burjuva değerlerinin hakim olduğu oldukca varlıklı bir ailesi, duzenli ve gorunuşte “sorunsuz bir evliliği vardır
Uc cocuğunu da buyuttukten sonra bir yayınevinde editor asistanı olarak iş bulur; Gorevi A Z Zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir
Ancak hayatının kritik bir doneminde eline aldığı bu kitap, hic beklemediği bir şekilde Ellayı derinden sarsacak, dunyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa cıkmasına neden olacaktır
Hayatlarımızın durgun golunu dalgalandıran taş misali, yuzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, odediğimiz bedeller Aşk kitap icinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası Aşk Elif Şafaktan arayışa, gerceğe ve keşfetmeye dair bir roman

Kitaptan Alıntılar

''Zira her ne kadar başkaları aksini iddia etse de aşk dediğin bugun var yarın yok cici bir histen ibaret değildir''

''Sen,sen ol kelimelere fazla takılmaAşk diyarında dil zaten hukmunu yitirirAşık dilsiz olur''

''Peki ama o halde nedenn analyamadığım,acıklayamadığım bir boşluk var icimde?Oyle bir boşluk ki gunbegun buyumekteFare gibi sinsice,sessizce,hırslı ve haris,bu eksiklik duygusu ruhumu kemirmektecNereye igtsem icimdeki boşluk da benimle gelmekteİnsan bu kadar tam iken gene de hala eksik hissedebilir mi?Ya da mutluyken kederli de olabilir mi?''

''Ondorduncu Kural:Hakk'ın karşına cıkardığı değişimlere direnmek yerine,teslim olBırak hayat sana rağmen değil,seninle beraber aksın''Duzenim bozulur,hayatımın alt ustune gelir''diye endişe etmeNereden biliyorsun hayatın altının ustunden daha iyi olmayacağını?''

''Ya aşkı oğret bana ya da aşkın yokluğuna uzulmemeyi''

''İnanc aşk gibidirİspat şstemezMantıksal bir acıklama beklemezYa vardır,ya da yok
Beni dindar biri olarak saymışsınHalbuki değilimDindar olmakla inanclı olmak aynı şey değil!''

''Her hakiki aşk,umulmadık donuşumlere yol acarAşk bir milad demektirŞayet 'aşktan once' ve 'aşktan sonra' aynı insan olarak kalmışsak,yeterince sevmemişiz demektirBirini seviyorsanonun icin yapabileceğin en anlamlı şey değişmektirO kadar cok değişmelisin ki sen,sen olmaktan cıkmalısın!''

'' ''Ruzgarla gelmedim'' demişti Şems,''ki ruzgarla gideyim senin hayatından!'' ''

''
''Beni sevebilir misin?'' diye sordu
''Seni zaten seviyorum'' dedi Aziz gulumseyerek
''Ama daha beni tanımıyorsun bile''
''Seni tanıyorum'' diye usteledi Aziz emin bir sesle
''Benimle ilgili bilmediğin o kadar cok şey var ki''
''Seni tanımam icin cok şey bilmeme gerek yokSenin ozunu goruyorum'' dedi Aziz
Ve Ella bu cumleyi bir yerden hatırladıSanki ağzından cıkan kallavi cumleler beklemediği anlarda ona geri donuyorduCember gibiydi hayatNe verirsen aynen iade ediyorduCılgınlıktı bu! ''

Ve son soz;
Kırkıncı Kural:aşksız gecen bir omur beyhude yaşanmıştırAcaba ilahi aşk peşinde mi koşmalıyım,mecazi mi,yoksa dunyevi,semai ya da cismani mi diye sorma!Ayrımlar ayrımları doğururAŞK'ın ise hicbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yokturBaşlı başına bir dunyadır aşk
Ya tam ortasındasındır,merkezinde,ya da dışındasındır,hasretinde!''