Kısa Yeni En Guzel Sozler Elif Şafak
Elif Şafak Sozleri
'Aşk'ın hicbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur
Başlı başına bir dunyadır Aşk!
Ya tam ortasındadır,merkezinde
Ya da dışındasındır,hasretinde!''
''Zira her ne kadar başkaları aksini iddia etse de aşk dediğin bugun var yarın yok cici bir histen ibaret değildir''
''Sen,sen ol kelimelere fazla takılmaAşk diyarında dil zaten hukmunu yitirirAşık dilsiz olur''
''Peki ama o halde nedenn analyamadığım,acıklayamadığım bir boşluk var icimde?Oyle bir boşluk ki gunbegun buyumekteFare gibi sinsice,sessizce,hırslı ve haris,bu eksiklik duygusu ruhumu kemirmektecNereye igtsem icimdeki boşluk da benimle gelmekteİnsan bu kadar tam iken gene de hala eksik hissedebilir mi?Ya da mutluyken kederli de olabilir mi?''
''Ya aşkı oğret bana ya da aşkın yokluğuna uzulmemeyi''
''İnanc aşk gibidirİspat şstemezMantıksal bir acıklama beklemezYa vardır,ya da yok
Beni dindar biri olarak saymışsınHalbuki değilimDindar olmakla inanclı olmak aynı şey değil!''
''Her hakiki aşk,umulmadık donuşumlere yol acarAşk bir milad demektirŞayet 'aşktan once' ve 'aşktan sonra' aynı insan olarak kalmışsak,yeterince sevmemişiz demektirBirini seviyorsanonun icin yapabileceğin en anlamlı şey değişmektirO kadar cok değişmelisin ki sen,sen olmaktan cıkmalısın!''
'' ''Ruzgarla gelmedim'' demişti Şems,''ki ruzgarla gideyim senin hayatından!'' ''
''
''Beni sevebilir misin?'' diye sordu
''Seni zaten seviyorum'' dedi Aziz gulumseyerek
''Ama daha beni tanımıyorsun bile''
''Seni tanıyorum'' diye usteledi Aziz emin bir sesle
''Benimle ilgili bilmediğin o kadar cok şey var ki''
''Seni tanımam icin cok şey bilmeme gerek yokSenin ozunu goruyorum'' dedi Aziz
Ve Ella bu cumleyi bir yerden hatırladıSanki ağzından cıkan kallavi cumleler beklemediği anlarda ona geri donuyorduCember gibiydi hayatNe verirsen aynen iade ediyorduCılgınlıktı bu! ''
Aşksız gecen bir omur beyhude yaşanmıştır Acaba ilahi aşk peşindemi koşmalıyım mecazimi yoksa dunyevi semavi yada cismani mi diye sorma! ayrımlar ayrımları doğurur Aşk ın ise hicbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur
Bir silgi gibi tukendim ben
Başkalarının yaptıklarını silmeye calıştım: murekkeple yazmışlar oysa
Ben, kurşunkalem silgisiydimAzaldığımla kaldım
İcim acıyor herkese ve her şeye
Faniliğimiz, zayıflığımız, zaaflarımızİnsan olmanın,
insan olamamanın ağırlığı ciğerlerime doluyor
Nefes a l a m ı y o r u m
donup dolaşıp vardığım yerde
senden bir senden uzak duştum ayrı duştum
belki de ilk kez o zaman bolundum
Elif Şafak Sozleri
'Aşk'ın hicbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur
Başlı başına bir dunyadır Aşk!
Ya tam ortasındadır,merkezinde
Ya da dışındasındır,hasretinde!''
''Zira her ne kadar başkaları aksini iddia etse de aşk dediğin bugun var yarın yok cici bir histen ibaret değildir''
''Sen,sen ol kelimelere fazla takılmaAşk diyarında dil zaten hukmunu yitirirAşık dilsiz olur''
''Peki ama o halde nedenn analyamadığım,acıklayamadığım bir boşluk var icimde?Oyle bir boşluk ki gunbegun buyumekteFare gibi sinsice,sessizce,hırslı ve haris,bu eksiklik duygusu ruhumu kemirmektecNereye igtsem icimdeki boşluk da benimle gelmekteİnsan bu kadar tam iken gene de hala eksik hissedebilir mi?Ya da mutluyken kederli de olabilir mi?''
''Ya aşkı oğret bana ya da aşkın yokluğuna uzulmemeyi''
''İnanc aşk gibidirİspat şstemezMantıksal bir acıklama beklemezYa vardır,ya da yok
Beni dindar biri olarak saymışsınHalbuki değilimDindar olmakla inanclı olmak aynı şey değil!''
''Her hakiki aşk,umulmadık donuşumlere yol acarAşk bir milad demektirŞayet 'aşktan once' ve 'aşktan sonra' aynı insan olarak kalmışsak,yeterince sevmemişiz demektirBirini seviyorsanonun icin yapabileceğin en anlamlı şey değişmektirO kadar cok değişmelisin ki sen,sen olmaktan cıkmalısın!''
'' ''Ruzgarla gelmedim'' demişti Şems,''ki ruzgarla gideyim senin hayatından!'' ''
''
''Beni sevebilir misin?'' diye sordu
''Seni zaten seviyorum'' dedi Aziz gulumseyerek
''Ama daha beni tanımıyorsun bile''
''Seni tanıyorum'' diye usteledi Aziz emin bir sesle
''Benimle ilgili bilmediğin o kadar cok şey var ki''
''Seni tanımam icin cok şey bilmeme gerek yokSenin ozunu goruyorum'' dedi Aziz
Ve Ella bu cumleyi bir yerden hatırladıSanki ağzından cıkan kallavi cumleler beklemediği anlarda ona geri donuyorduCember gibiydi hayatNe verirsen aynen iade ediyorduCılgınlıktı bu! ''
Aşksız gecen bir omur beyhude yaşanmıştır Acaba ilahi aşk peşindemi koşmalıyım mecazimi yoksa dunyevi semavi yada cismani mi diye sorma! ayrımlar ayrımları doğurur Aşk ın ise hicbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur
Bir silgi gibi tukendim ben
Başkalarının yaptıklarını silmeye calıştım: murekkeple yazmışlar oysa
Ben, kurşunkalem silgisiydimAzaldığımla kaldım
İcim acıyor herkese ve her şeye
Faniliğimiz, zayıflığımız, zaaflarımızİnsan olmanın,
insan olamamanın ağırlığı ciğerlerime doluyor
Nefes a l a m ı y o r u m
donup dolaşıp vardığım yerde
senden bir senden uzak duştum ayrı duştum
belki de ilk kez o zaman bolundum