iltasyazilim
FD Üye
Eline beline ve diline sahip olmak
Sual: Eline, beline, diline sahip olan kurtulur anlamında bir hadisi şerif var mıdır?
CEVAP
Öyle bir hadisi şerif bilmiyoruz, ama eline, beline ve diline sahip olanın kurtulacağına dair başka hadisi şerifler vardır Birkaçının meali şöyledir:
(Dilini ve fercini ırzını, namusunu koruyan Müslümana Cenneti söz veriyorum) Buhari
(Arefe günü eline, diline, gözüne ve kulağına sahip olanın günahları affolur) Hatib
(İnsanlar dilinden ve elinden salim olmadıkça kâmil mümin olamazsın) Askerî
(Hasetçinin hasedi eline ve diline çıkmadıkça zarar vermez) Ebu Nuaym
(Eli ihsanlı, dili dürüst, kalbi temiz, boğazına ve fercine namusuna sahip olan ilimde rasih olur) Taberani
(Allahü teâlâ bana şöyle vahyetti: Benim mescitlerime ancak, selim kalble, sadık dil ile, temiz el ile, temiz ferclerle girsinler) Hâkim
(Şu altı şeye söz verin, ben de size Cennete gireceğinize söz vereyim:
1 Dilinize sahip olun elfazı küfür, yalan, gıybet, lanet, malayani gibi
2 Sözünüzden dönmeyin
3 Emanete hıyanet etmeyin
4 Gözünüze sahip olun Harama bakmayın
5 Elinize sahip olun Haram işlemeyin, haram tutmayın
6 Fercinize hakim olun) Hâkim
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Sual: Eline, beline, diline sahip olan kurtulur anlamında bir hadisi şerif var mıdır?
CEVAP
Öyle bir hadisi şerif bilmiyoruz, ama eline, beline ve diline sahip olanın kurtulacağına dair başka hadisi şerifler vardır Birkaçının meali şöyledir:
(Dilini ve fercini ırzını, namusunu koruyan Müslümana Cenneti söz veriyorum) Buhari
(Arefe günü eline, diline, gözüne ve kulağına sahip olanın günahları affolur) Hatib
(İnsanlar dilinden ve elinden salim olmadıkça kâmil mümin olamazsın) Askerî
(Hasetçinin hasedi eline ve diline çıkmadıkça zarar vermez) Ebu Nuaym
(Eli ihsanlı, dili dürüst, kalbi temiz, boğazına ve fercine namusuna sahip olan ilimde rasih olur) Taberani
(Allahü teâlâ bana şöyle vahyetti: Benim mescitlerime ancak, selim kalble, sadık dil ile, temiz el ile, temiz ferclerle girsinler) Hâkim
(Şu altı şeye söz verin, ben de size Cennete gireceğinize söz vereyim:
1 Dilinize sahip olun elfazı küfür, yalan, gıybet, lanet, malayani gibi
2 Sözünüzden dönmeyin
3 Emanete hıyanet etmeyin
4 Gözünüze sahip olun Harama bakmayın
5 Elinize sahip olun Haram işlemeyin, haram tutmayın
6 Fercinize hakim olun) Hâkim
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız