Yıllardır basın dalında çalışanlar olarak birçok devir herkesten evvel yeniliklerden haberdar olduk, şimdi piyasaya çıkmayan eserleri denedik, moda ve trendleri birinci biz öğrendik, birçok uygulamayı yakından görme bahtını yakaladık. Bunlar işin görünen ve bizim için cazip tarafları. Sizin bilmediğiniz bizim kendimize bile itiraf edemediğimiz bir ciheti daha var tüm bu tecrübelerin. Ne mi? Biraz korkak (hadi korkak demeyelim) yüreksiz olmamız…
‘Terzi kendi söküğünü dikemez’ deyimi vardır. Bir kimse bilirkişiliğini kullanarak diğerlerine yararlı olur da bu bilirkişiliği kendi yararına kullanmaya imkan bulamaz ya da kendini savsaklar. Şimdiye kadar bu bu türlü sürüp gitmişti. Terzi burada ben oluyorum. Ta ki geçtiğimiz aylarda bir röportaj için Dr. Abdülkadir Göksel ile tanışana kadar. Cilt bakımı, cilt aklığı, kozmetik kremler, renkli kozmetikler, medikal pratikler yerküresinin içinde yaşayarak büyüyen ve orta yaşa gelen biri olarak birinci defa ufak pratiklere ‘hadi’ deme cüretini gösterdim. Velev sonuçlardan ve bilirkişinin müspet gücünden aldığım güçle bunu bir adım öteye taşıyıp ekip arkadaşlarımın da denemesine fırsat yarattım. Zira çok yıldır yaptığım yüzlerce estetik röportajı sonrasında birinci kez bir şey denemeye kendimi hazır hissettim, hekimimize güvendim. Ve ofise geldiğimde, konuşmalarımızı o kadar heyecanlı anlatmıştım ki daima birlikte bir yolculuğa çıkmaya karar verdik.
Aşağıda okuyacaklarınız bir numara ağızdan, farklı tatbikler yaptıran benim ve iş arkadaşlarımın izlenimleri.
NET HABER KIYMETLI
Burun ve yüz estetiği, KBB, dolgu, thermage, radyofrekans, rhinolight ve botoks konusunda bilirkişi olan Op. Dr. Abdülkadir Göksel, Şaşkınbakkal’daki Rinoİstanbul’da hastalarını kabul ediyor. Birinci randevuda uzun uzun hastalarıyla sohbet edip onların başındaki soru işaretlerini yok ediyor.
GÜLGÜN ÖZEK
Fotoğraf Editörü
Üst göz kapağındaki katlı, buruşuk imaj ve dokularda oluşan boşluklar; bakışların yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. İçi boşalan bu kesimler, göze ve etrafına gelen ışığı yansıtamadığı için karanlık görünür. Yaşla artan bu şikayetle gittiğiniz hekimlerin önerisi umumide göz kapağı ameliyatı olabiliyor. Kapakların kesildiği bu tatbikten benim üzere kaçınmanız muhtemel çünkü bu, sözünüzü değiştirebilecek bir dokunuş. (Yine de, göz kapağı kesme süreci, düşük kapak tedavisi için mutlaka münasebetli bir sistem olabilir.) Ancak benim problemimi gidermenin yolunun bu olmadığını, Dr. Abdülkadir Göksel birinci bakışta anladı ve daha evvel duymadığım bir tedavi önerdi. Buna, üst göz kapağına dolgu ya da yağ enjeksiyonu deniliyor. Yağ enjekte edilecekse, bu yağ vücudunuzdan alınıyor ve boş kısımlara uygulanıyor. Uzun soluklu ve kısmen meşakkatli lakin kalıcı bir sonuç elde ediliyor. Bende ise, gözün üst kısmındaki içi boşalmış sahalara ışık dolgusu enjekte edildi. Tabibin 15 dakikalık müdahalesi sonrası, resmen gençlik yıllarımdaki bakışlarıma yine kavuştum. Saf ben şok! Bu acısız ve zahmetsiz olduğu kadar süratli yolu daha evvel nasıl duymadığıma uzun müddet hayıflandım.
ESRA ÖZÜBEK
Hoşluk Editörü
Çekine çekine oturduğum koltukta hekimle biraz sohbet ettikten sonra hafif bir değişimin bana düzgün geleceğine karar verdik. Dudak zaviyesinden çene hizasına yanlışsız aşağı inen Marionette çizgilerim hafif de olsa beni rahatsız ettiği için birinci gaye orasıydı. Bu çizgiler ilerleyen yıllara bağlı deri altı hacim kaybı ve yüzün yerçekimi tesiri ile aşağı akıllıca sarkması sonucu oluşuyor. Benim durumumda ise buna tesir eden bir değerli faktör daha var: çok mimikli konuşmam ve daima gülümsemem. Beni rahatsız eden bu hafif çizgilerimi Dr. Abdülkadir Göksel dermal dolgu kullanarak hafifletti. (Doğal bir görünüm istediğim için az kullandı.) Akabinde 2. bir dokunuş olarak sigara içtiğim için üst dudağımda tam küpid üzerinde olan iki adet kırışıklığa, ince dolgu yaptı. Fikrime nazaran bu derhal gözle görülür bir tesir yarattı. Zira dışarıdan bakıldığında üst dudağım daha kalkık ve dolgun görünmeye başladı. Bu da beni mesut etti. Korkarak oturduğum koltukta enteresan gelecek fakat kazayağı kesimim için de mini bir pratik yapıldı. Abdülkadir Beyefendi, en uzun gördüğü kazayağı çizgimin üzerine baby botoks uyguladı. Bu da güldüğüm vakit göze çarpan bir adet derin çizgimin görünümünü hafifletti. Bunlar benim yeni yıl armağanım oldu. 50’li yaşlara yaklaşırken kendimle daha barışık olmama destek verdi diyebilirim. Dört ay sonra bir daha o koltuğa oturacağım. Bakalım o devir neler yaptıracağım, ben de merak ediyorum.
SELİN MİLOŞYAN
Hususlar Editörü
Yüz kesimine yapılan ve ifadeyi fazlaca değiştirdiğine inandığım müdahalelere pek sıcak bakmasam da, evvelki yıllarda da deneyip çok sevdiğim gözaltı ışık dolgusunun hakikat uygulandığında mutlaka olumlu ve doğal tesirler doğurduğunu düşünüyorum. Cilt dokularının derinliğindeki hidrasyon seviyesini artırarak cilt rengini sıklaştıran, esneklik ve pürüzsüzlük kazandıran bir tedavi tekniği olan gözaltı ışık dolgusunu tekrar denemek üzere sevgili Dr. Abdülkadir Göksel’in kapısını çaldım. Güler yüzü, olumlu vaziyetleri ve uyandırdığı inanç hissiyle hastalarını rahatlatan Abdülkadir Beyefendi öncelikle gözaltı dolgusu uyguladı. Pratikten çabucak sonra o ortamda gözle görünür bir aydınlanma, şişme ve ferahlık fark ediliyordu. Başkaca Abdülkadir Bey’in süreçte kanül tasarrufu, yan tesir mümkünlüğünü azaltırken şişlik ve morluk üzere durumların oluşmasını da engelledi. Gözaltı ışık dolgusuna karşı beslediğim sempatinin bilakis botoks pratiklerine karşı aralıklı durdum ta ki Dr. Abdülkadir Göksel’le karşılaşana dek. Özgün molekül botilinum toxin A kullanılarak, kas anatomime ve beklentime elverişli biçimde uygulanan botoksla hem çizgilerim fark edilir kademede azaldı hem de tabir değişikliği, mimik yokluğu ve kaş kalkması üzere olumsuz bulduğum sonuçlarla karşılaşmadım. Dr. Abdülkadir Göksel’in gözaltı ışık dolgusu ve botoks pratiği sonucu yüzüm en yakınımın bile fark etmeyeceği bir doğallıkla gençleşirken (işin sırrı da bu değil mi aslında?) çok daha sağlıklı, dinlenmiş ve pürüzsüz bir görünüme kavuştu.
YAZI: ESRA ÖZÜBEK
ELLE Ocak sayısından alınmıştır.