iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 kg Amasya elması
300 gr toz şeker (15 bardak)
1500 grsu (6 bardak)
34 adet karanfil
Elma Hoşafı tarifi
1 Elma kabukları soyulur 4?e bölünüp, çekirdekleri temizlenip su olan bir kabın içine atılır
2? Elmaların ayıklanması sona erince elmalar bir tencereye yerleştirilip, üzerine bir buçuk bardak şeker koyarak tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir
3 Daha sonra suyunu ilave edip bir miktar daha pişirilir Karanfil ilave edilip, kâselere konup soğutulur
1 kg Amasya elması
300 gr toz şeker (15 bardak)
1500 grsu (6 bardak)
34 adet karanfil
Elma Hoşafı tarifi
1 Elma kabukları soyulur 4?e bölünüp, çekirdekleri temizlenip su olan bir kabın içine atılır
2? Elmaların ayıklanması sona erince elmalar bir tencereye yerleştirilip, üzerine bir buçuk bardak şeker koyarak tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir
3 Daha sonra suyunu ilave edip bir miktar daha pişirilir Karanfil ilave edilip, kâselere konup soğutulur