Elma İçinde Kızılcık Şerbeti MALZEMELER 1 küçük portakalın kabuğu, ince doğranmış 2 yumurta beyazı 6 yeşil tatlı elma 2 yemek yemek kaşığı limon suyu Elma yaprakları, süslemek için id HAZIRLANIŞI Kızılcık marmeladını süzgeçten geçirip bir vahşi aktarın Portakal kabuğunu ekleyip tamamen karıştırın ve 30 dakika buzdolabında tutun Başka bir kapta yumurta beyazlarını çırpıp kızılcık karışımına ekleyin Derin olmayan ve dondurucuya girebilecek bir kabın içine koyup 1 saat ya da karışım kenarlarda sert oluncaya dek derin dondurucuda tutun Derin dondurucudan çıkartıp bir kenara koyun ve yumuşayıncaya değin çırpın Derin dondurucudan çıkardığınız kaba baştan koyup en az 4 saat daha dondurun Şerbeti derin dondurucudan çıkartıp 30 dakika oda sıcaklığında tutun Bu sırada dipten 1 cm kalacak şekilde elmaların içini oyun Elmaların içine derhal fırçayla limon suyu sürüp kullanıncaya değin, buzdolabında tutun Elma kaselerini şerbetle doldurup 30 dakika her tarafta derin dondurucuda bekletin Elma yapraklarıyla süsleyip bambaşka tabaklarda servis yapın AŞÇININ ÖNERİSİ: Eğer buzdolabının dondurucu kısmını kullanıyorsanız, şerbeti hazırlamadan 1 saat önce dondurucuyu en soğuk ayara getirin Sonradan tekrar eski ayarına getirin