Elma Püreli Turta (6 Şahsiyet) 1548687002 1548687002 elmapureliturta5c4f169f33c23elmapureliturta5c4f169f33c23 http:wwwyemexcomyemektarifleriresimymk340s Zorunlu Malzemeler : 1 kg Elma 1 Bayat Ekmek 1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin 55 Çorba Kaşığı Tozşeker 4 Akarsu Kaşığı Tarçın 12 Dere Bardağı Su 3 Diş Karanfil 12 Limon 1 Kadeh Süt 1 Poşet Krem Şanti Hazırlanışı: Ekmeği çok ince ufalayın Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 35 çorba kaşığı tozşeker ve iki nehir kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya dek karıştırın Hazırladığınız karışımdan iki yemek kaşığı kadarını ayırıp başka bir kaba alın Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince ince dilimleyin Bir tencerede yarım nehir bardağı su, kalan tozşeker, tarçın ve karanfili karıştırın Elmaları ekleyip yumuşayıncaya değin pişirin Karanfili karışımdan alıp elmaları çatalla ezerek püre haline getirin Krem şantiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatıldığı şekilde hazırlayın Yarım limonun kabuğunu rendeleyip krem şantiye ek edin Ekmekli karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayınlama Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerleştirip kalan ekmekli karışımla üzerini kapatın Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayın Ayırdığınız ekmekli karışımla pastanın üzerini süsleyin Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin Soğuduktan sonradan dilimleyip servis yapın id