iltasyazilim
FD Üye
Elma Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
**3 litrelik cam kavanoz
*12 kg kırmızı doğal elma
*2 litre su
*2 yemek kaşığı doğal pekmez veya bal
*
Elma Sirkesi Tarifi Yapılışı Merhaba uzun denemeler sonucunda nihayet kendi sirkemi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum ?
1
*İlk önce cam bir kavanoz alıyoruz Ben ilk denemelerimde bir litrelik kavanozlarda denemiştim ama çok küçük geliyor Karıştırması zor oluyor ve süzdükten sonra da çok az birşey kalıyor ve o kadar emeğe de değmiyor O yüzden en az iki litrelik bir kavanoz kullanmanızı tavsiye ederim
*Kaynamış soğumuş suyunuzu bir kenara koyun
*Elmalarınızı ne kadar küçük doğrarsanız o kadar iyi* Oluşum sürecini kısaltmış olursunuz Orta kısmını, çekirdeklerini kullananlar da var ama ben kullanmadım
*Elmaları küçük küçük doğrayıp kavanozu üçte ikisi su üçte biri elma olacak şekilde hazırlayın Varsa doğal ev yapımı, pekmez, bal bir kaç kaşık ilave edip karıştırın
*Bunlar fermantasyon için gerekli Yoksa da fark etmez biraz geç olur o kadar zaten tatlı elmaysa Çok da gerek yok
*Ağzını tülbentle kapatıp paket lastiği geçirin ve güneş görmeyen karanlık bir yere alıp elmalar dibe çökene kadar hergün karıştırın
*1015 gün içerisinde çöküyor Çöktükten sonra isterseniz süzebilirsiniz İsterseniz öyle de kalabilir
*Ben bir kısmını süzdüm bir kısmı öyle kaldı Sıradaki işlem ana oluşumunu beklemek 34 ay gibi bir süre içinde harika bir sirkeniz olacak
*Zamanla üzerinde şeffaf bir zar oluşacak, ve kalınlaşıp dibe çökecek
*Eğer kef (küf ) gibi yabancı bakteri oluşumunu fark edersiniz hemen kaşıkla temizleyin veya tülbentle süzün
*Ana bir süre sonra dibe çökünce temiz şişe ve kavanozlara koyup ağzını kapatarak serin bir yere veya buzdolabına kaldırabilir ve kullanmaya başlayabilrsiniz
*Kesinlikle tavsiye ederim İçimi kolay, hafif hazır sirkeler gibi insanın içini yakmıyor zaten normal olanı da bu
*Günümüzde hazır gıdalar hızla çoğalırken ve hiç bir vitamin değeri yokken
*Evde yaptığımız emek verdiğimiz şeylerin ne kadar kıymetli ve faydalı olduğunu siz de takdir edersiniz
*Hem bir şeyler üretmenin mutluluğu da bir başka
Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun ???
*
**3 litrelik cam kavanoz
*12 kg kırmızı doğal elma
*2 litre su
*2 yemek kaşığı doğal pekmez veya bal
*
Elma Sirkesi Tarifi Yapılışı Merhaba uzun denemeler sonucunda nihayet kendi sirkemi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum ?
1
*İlk önce cam bir kavanoz alıyoruz Ben ilk denemelerimde bir litrelik kavanozlarda denemiştim ama çok küçük geliyor Karıştırması zor oluyor ve süzdükten sonra da çok az birşey kalıyor ve o kadar emeğe de değmiyor O yüzden en az iki litrelik bir kavanoz kullanmanızı tavsiye ederim
*Kaynamış soğumuş suyunuzu bir kenara koyun
*Elmalarınızı ne kadar küçük doğrarsanız o kadar iyi* Oluşum sürecini kısaltmış olursunuz Orta kısmını, çekirdeklerini kullananlar da var ama ben kullanmadım
*Elmaları küçük küçük doğrayıp kavanozu üçte ikisi su üçte biri elma olacak şekilde hazırlayın Varsa doğal ev yapımı, pekmez, bal bir kaç kaşık ilave edip karıştırın
*Bunlar fermantasyon için gerekli Yoksa da fark etmez biraz geç olur o kadar zaten tatlı elmaysa Çok da gerek yok
*Ağzını tülbentle kapatıp paket lastiği geçirin ve güneş görmeyen karanlık bir yere alıp elmalar dibe çökene kadar hergün karıştırın
*1015 gün içerisinde çöküyor Çöktükten sonra isterseniz süzebilirsiniz İsterseniz öyle de kalabilir
*Ben bir kısmını süzdüm bir kısmı öyle kaldı Sıradaki işlem ana oluşumunu beklemek 34 ay gibi bir süre içinde harika bir sirkeniz olacak
*Zamanla üzerinde şeffaf bir zar oluşacak, ve kalınlaşıp dibe çökecek
*Eğer kef (küf ) gibi yabancı bakteri oluşumunu fark edersiniz hemen kaşıkla temizleyin veya tülbentle süzün
*Ana bir süre sonra dibe çökünce temiz şişe ve kavanozlara koyup ağzını kapatarak serin bir yere veya buzdolabına kaldırabilir ve kullanmaya başlayabilrsiniz
*Kesinlikle tavsiye ederim İçimi kolay, hafif hazır sirkeler gibi insanın içini yakmıyor zaten normal olanı da bu
*Günümüzde hazır gıdalar hızla çoğalırken ve hiç bir vitamin değeri yokken
*Evde yaptığımız emek verdiğimiz şeylerin ne kadar kıymetli ve faydalı olduğunu siz de takdir edersiniz
*Hem bir şeyler üretmenin mutluluğu da bir başka
Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun ???
*