iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
6 kişilik
7 adet orta boy elma (golden)
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı beyaz şarap
1 çorba kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Elmaları dörde bölün, soyun ve çekirdeklerini çıkarın Bir tencereye elmaları, şarabı koyun orta ateşte 5 dakiak kaynatıp şekeri ekleyin 12 defa karıştırıp kapağını yine kapayın Elmalar pişene kadar 1520 dakika pişirin Elmanın içinde az miktarda su kalmalıdır Sonra bir süzgeçten yada püre makinasından geçirin Tereyağını hafif kızartın ve içine ekleyin
6 kişilik
7 adet orta boy elma (golden)
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı beyaz şarap
1 çorba kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Elmaları dörde bölün, soyun ve çekirdeklerini çıkarın Bir tencereye elmaları, şarabı koyun orta ateşte 5 dakiak kaynatıp şekeri ekleyin 12 defa karıştırıp kapağını yine kapayın Elmalar pişene kadar 1520 dakika pişirin Elmanın içinde az miktarda su kalmalıdır Sonra bir süzgeçten yada püre makinasından geçirin Tereyağını hafif kızartın ve içine ekleyin