iltasyazilim
FD Üye
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
*4 adet elma
*10 yemek kaşığı toz şeker
*23 adet karanfil
*1 kabuk tarçın
*yarım çay kaşığı gıda boyası
*1*paket krem şanti
*yarım su bardağı soğuk süt
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır? Yapılışı Öncelikle elmalarımızı soyup ortalarını boşaltıyoruz Tencereye dizip elmaların ortalarını dolduracak şekilde şekerimizi ilave ediyoruz Elmaları geçmeyecek ama üst seviyesine yakın olacak şekilde gıda boyasıyla renklendirdiğimiz suyumuzu, karanfilleri ve kabuk tarçını ekleyip kaynamasını bekliyoruz 56 dakika kaynattıktan sonra 56 dakikada ters çevirip kaynatıyoruz Daha sonra elmalarımızı tencereden alıp soğumaya bırakıyoruz Bir paket krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile hazırladım daha yoğun olması için İçleri için ise ben antep fıstığı ve kremşanti kullandım arzuya göre değişir bu kısım isterseniz ceviz fındık yada pişirilmiş tarçınlı elma püresi ile doldurabilirsiniz dondurma ile de gayet hafif oluyor
Afiyet olsun
*4 adet elma
*10 yemek kaşığı toz şeker
*23 adet karanfil
*1 kabuk tarçın
*yarım çay kaşığı gıda boyası
*1*paket krem şanti
*yarım su bardağı soğuk süt
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır? Yapılışı Öncelikle elmalarımızı soyup ortalarını boşaltıyoruz Tencereye dizip elmaların ortalarını dolduracak şekilde şekerimizi ilave ediyoruz Elmaları geçmeyecek ama üst seviyesine yakın olacak şekilde gıda boyasıyla renklendirdiğimiz suyumuzu, karanfilleri ve kabuk tarçını ekleyip kaynamasını bekliyoruz 56 dakika kaynattıktan sonra 56 dakikada ters çevirip kaynatıyoruz Daha sonra elmalarımızı tencereden alıp soğumaya bırakıyoruz Bir paket krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile hazırladım daha yoğun olması için İçleri için ise ben antep fıstığı ve kremşanti kullandım arzuya göre değişir bu kısım isterseniz ceviz fındık yada pişirilmiş tarçınlı elma püresi ile doldurabilirsiniz dondurma ile de gayet hafif oluyor
Afiyet olsun