iltasyazilim
FD Üye
Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Elma
*Ceviz
Üzeri İçin;
*1 çay bardağı pekmez
*4 su bardağı su
*4 çorba kaşığı şeker
*4 çorba kaşığı nişasta
Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle elmalarımızın üstünü kesip içinini oyuyoruz Bunu geniş olan tarafından yapınca daha güzel duruyor ama dik olarak yapınca da sorun olmaz sanırım Daha sonra fırın torbasına koyup 120 derecede 30 dk yumuşayana kadar pişiriyoruz
Daha sonra pekmez, su, şeker ve nişastayı devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz
Pişen malzemeler ılıyınca servis tabağına aldığımız elmaları tatlıyla doldurup üzerini cevizle süslüyoruz Afiyet olsun
*Elma
*Ceviz
Üzeri İçin;
*1 çay bardağı pekmez
*4 su bardağı su
*4 çorba kaşığı şeker
*4 çorba kaşığı nişasta
Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle elmalarımızın üstünü kesip içinini oyuyoruz Bunu geniş olan tarafından yapınca daha güzel duruyor ama dik olarak yapınca da sorun olmaz sanırım Daha sonra fırın torbasına koyup 120 derecede 30 dk yumuşayana kadar pişiriyoruz
Daha sonra pekmez, su, şeker ve nişastayı devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz
Pişen malzemeler ılıyınca servis tabağına aldığımız elmaları tatlıyla doldurup üzerini cevizle süslüyoruz Afiyet olsun