iltasyazilim
FD Üye
Elma Tatlısı
Mutfak: Türk
Süre: 2040dk
Servis: 46
Katagori: Tatlilar
Zorluk: Kolay
Tavsiyeler
0
Malzemeler
1 kg elma
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı marmelat
Süslemek için Antep fıstığı
Kreması için:
2 çorba kaşığı nişasta
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
Yapilis Tarifi
Elmaların kabuklarını soyup ortalarındaki çekirdekli kısmı çıkartınKararmamaları için soğuk suya koyunElmaları,soğuk suyu ve şekeri elmalar yumuşayıncaya dek pişirinElmalar piştikten sonra ortalarında ki boş kısma marmelat doldurunBir tencerede şekeri,sütü,yumutayı,nişastayı koyu kıvama gelinceye dek karıştırarak pişirinEn son vanilyayı ekleyip ocaktan alınKremayı ve antep fıstığını elmaların üzerine serperek süsleyin
Afiyet olsun
Mutfak: Türk
Süre: 2040dk
Servis: 46
Katagori: Tatlilar
Zorluk: Kolay
Tavsiyeler
0
Malzemeler
1 kg elma
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı marmelat
Süslemek için Antep fıstığı
Kreması için:
2 çorba kaşığı nişasta
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
Yapilis Tarifi
Elmaların kabuklarını soyup ortalarındaki çekirdekli kısmı çıkartınKararmamaları için soğuk suya koyunElmaları,soğuk suyu ve şekeri elmalar yumuşayıncaya dek pişirinElmalar piştikten sonra ortalarında ki boş kısma marmelat doldurunBir tencerede şekeri,sütü,yumutayı,nişastayı koyu kıvama gelinceye dek karıştırarak pişirinEn son vanilyayı ekleyip ocaktan alınKremayı ve antep fıstığını elmaların üzerine serperek süsleyin
Afiyet olsun