iltasyazilim
FD Üye
Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*68 iri yeşil elma
*Her elmaya 1 yemek kaşığından az toz şeker ( 45)yemek kaşığı şeker)
*Yarım su bardağı su
*Yeterince ceviz
*1 limon
Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Elmalar yıkanır Elmaların kararması için limonlu suyu önceden hazırlayayım Elmaları soymadan önce içlerini oyalım Sonra soyup limonlu suya koyalım Daha sonra tencereye elmaları dizelim Üzerine şekeri ve suyu koyarak 1015 dakika haşlayalım Elmanın cinsine göre bu süre değişebiliyor Daha sonra fırın tepsisine dizelim Cevizi elimizle iri iri parçalayalım Elmaların içine cevizleri dolduralım Tencerede kalan suyu da tepsiye dökelim 180 derecede ısınan fırında 1520 dakika pişirelim Elmalar soğuyunca üzerine kremşanti ile veya kaymak ile süslemeler yapabiliriz İsteyen sade olarak, isteyen zevkine göre süsleyerek servis yapabilir
*68 iri yeşil elma
*Her elmaya 1 yemek kaşığından az toz şeker ( 45)yemek kaşığı şeker)
*Yarım su bardağı su
*Yeterince ceviz
*1 limon
Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Elmalar yıkanır Elmaların kararması için limonlu suyu önceden hazırlayayım Elmaları soymadan önce içlerini oyalım Sonra soyup limonlu suya koyalım Daha sonra tencereye elmaları dizelim Üzerine şekeri ve suyu koyarak 1015 dakika haşlayalım Elmanın cinsine göre bu süre değişebiliyor Daha sonra fırın tepsisine dizelim Cevizi elimizle iri iri parçalayalım Elmaların içine cevizleri dolduralım Tencerede kalan suyu da tepsiye dökelim 180 derecede ısınan fırında 1520 dakika pişirelim Elmalar soğuyunca üzerine kremşanti ile veya kaymak ile süslemeler yapabiliriz İsteyen sade olarak, isteyen zevkine göre süsleyerek servis yapabilir