iltasyazilim
FD Üye
Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Kisi sayısına göre elma
*Şeker
*Çubuk tarçın
*Ceviz
Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kabın içerisine limon sıkılır Kişi sayısına göre belirleyeceğiniz elmalar soyulduktan sonra ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarılarak limonlu suyun içerisine koyulur Ben aynı zamanda limonla ovdum, kararmasını engellemek için Tencerenin içerisine elmalar dizilir ve ortadaki oyuk kısmı kapatacak şekilde şeker eklenir Tencereye elmanın çekirdeği ve iki adet çubuk tarçın konulur Bir buçuk bardak su konulur ve kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir Elmalar sık sık kontrol edilmeli fazla dağılmadan ocaktan alınmalı Çatal batırdığınızda içine girmeli ama dağılmamalı Elmalar pişerken iki elma rendelenir, üzerine bir yada iki tatlı kaşığı tarçın, bir yemek kaşığı şeker koyulur ve karamel olana kadar pişirilir Ocaktan almaya yakın ceviz eklenir, soğuduktan sonra elmaların ortasına koyulur
Afiyet olsun
*Kisi sayısına göre elma
*Şeker
*Çubuk tarçın
*Ceviz
Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kabın içerisine limon sıkılır Kişi sayısına göre belirleyeceğiniz elmalar soyulduktan sonra ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarılarak limonlu suyun içerisine koyulur Ben aynı zamanda limonla ovdum, kararmasını engellemek için Tencerenin içerisine elmalar dizilir ve ortadaki oyuk kısmı kapatacak şekilde şeker eklenir Tencereye elmanın çekirdeği ve iki adet çubuk tarçın konulur Bir buçuk bardak su konulur ve kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir Elmalar sık sık kontrol edilmeli fazla dağılmadan ocaktan alınmalı Çatal batırdığınızda içine girmeli ama dağılmamalı Elmalar pişerken iki elma rendelenir, üzerine bir yada iki tatlı kaşığı tarçın, bir yemek kaşığı şeker koyulur ve karamel olana kadar pişirilir Ocaktan almaya yakın ceviz eklenir, soğuduktan sonra elmaların ortasına koyulur
Afiyet olsun