iltasyazilim
FD Üye
Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 küçük elma (iri elmada olabilir ortadan ikiye keser kullanırsınız)
*1 kabuk tarçın (yoksa yarım çay kaşığı toz )
*1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (yada doğranmış kabuk )
*150200 gram toz şeker (ekşi elmaysa daha fazla kullanın)
*4 karanfil
*Yarım kg su
*Yarım çay kaşığı gıda boyası
İç harcı için:
*12 adet küçük elma
*Yarım çay kaşığı tarçın
*56 adet iri çekilmiş ceviz
*1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
*Dilerseniz 1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı şeker
Üzerini süslemek için :
*Dondurma kaymak veya krem şanti fıstık yada ceviz tozu
Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle başlangıçta yazdığım elmaları soyup iriyse ikiye bölüp içini oyalım, alt taraflarını düz olması için keselim, bir tencerede gıda boyası ve suyu karıştırıp kaynatacağımız kaba elmaları alıp üzerine bu suyu dökelim ,portakal kabuğu ,tarçın ,şekeri eşit bir şekilde serpelim, orta ateşte kaynatalım, kaynadıktan 5 dk sonra çevirelim, bir 5 dk da öyle pişirelim ve altını kapatalım soğumaya bırakalım, iç harcını hazırlayalım ,küçük elmaları soyup iri bir şekilde rendeleyelim ,bir kaba tereyağını alıp eritince rendelediğimiz elmaları ilave edip sote tarzında kavuralım ,üzerine şekeri ,portakal kabuğu rendesi dilerseniz kuş üzümü cevizi atıp kavurmaya devam edelim, en sona tarçın atıp karamalize bir kıvam olunca pişen elma suyundan yaklaşık bir kepçe ilave edelim, bu şekilde kaynayınca altını kapatalım ,elmaları servis tabağına alalım, tencerede yaklaşık bir bardak kalsın onu tekrardan kaynatmaya devam edelim, iç harcı ılık olmalı elmaların içine kaşık yardımıyla dolduralım, ocaktaki su iyice koyulaşınca elmaların üzerine kaşık kaşık dökelim, son olarak üzerine ben krem şanti kullandım siz dilerseniz kaymak ya da dondurma koyabilirsiniz ,ceviz ya da fıstık döküp iyice soğuyunca servis edebilirsiniz, afiyet olsun
*
*4 küçük elma (iri elmada olabilir ortadan ikiye keser kullanırsınız)
*1 kabuk tarçın (yoksa yarım çay kaşığı toz )
*1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (yada doğranmış kabuk )
*150200 gram toz şeker (ekşi elmaysa daha fazla kullanın)
*4 karanfil
*Yarım kg su
*Yarım çay kaşığı gıda boyası
İç harcı için:
*12 adet küçük elma
*Yarım çay kaşığı tarçın
*56 adet iri çekilmiş ceviz
*1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
*Dilerseniz 1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı şeker
Üzerini süslemek için :
*Dondurma kaymak veya krem şanti fıstık yada ceviz tozu
Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle başlangıçta yazdığım elmaları soyup iriyse ikiye bölüp içini oyalım, alt taraflarını düz olması için keselim, bir tencerede gıda boyası ve suyu karıştırıp kaynatacağımız kaba elmaları alıp üzerine bu suyu dökelim ,portakal kabuğu ,tarçın ,şekeri eşit bir şekilde serpelim, orta ateşte kaynatalım, kaynadıktan 5 dk sonra çevirelim, bir 5 dk da öyle pişirelim ve altını kapatalım soğumaya bırakalım, iç harcını hazırlayalım ,küçük elmaları soyup iri bir şekilde rendeleyelim ,bir kaba tereyağını alıp eritince rendelediğimiz elmaları ilave edip sote tarzında kavuralım ,üzerine şekeri ,portakal kabuğu rendesi dilerseniz kuş üzümü cevizi atıp kavurmaya devam edelim, en sona tarçın atıp karamalize bir kıvam olunca pişen elma suyundan yaklaşık bir kepçe ilave edelim, bu şekilde kaynayınca altını kapatalım ,elmaları servis tabağına alalım, tencerede yaklaşık bir bardak kalsın onu tekrardan kaynatmaya devam edelim, iç harcı ılık olmalı elmaların içine kaşık yardımıyla dolduralım, ocaktaki su iyice koyulaşınca elmaların üzerine kaşık kaşık dökelim, son olarak üzerine ben krem şanti kullandım siz dilerseniz kaymak ya da dondurma koyabilirsiniz ,ceviz ya da fıstık döküp iyice soğuyunca servis edebilirsiniz, afiyet olsun
*