iltasyazilim
FD Üye
Elma Tatlısının Tarifi İçin Malzemeler
*5 elma
*1 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı nişasta
*yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
içi için;
*1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
üzeri için:
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı süt
Elma Tatlısının Tarifi Yapılışı Elmaların kabukları soyulur Oyma aletiyle içleri oyulur Tencereye dizilir Üzerine şeker dökülür 10 dakika bekletilir Su ve gıda boyası karıştırılır Elmaların üzerine dökülür Kaynamaya başlayınca kaşık yardımıyla suyundan alınıp elmaların üzerinde gezdirilir Nişasta bir kapta su ile eritilir Elmaların üzerine dökülür Pelteleşen su elmaların üzerinde gezdirilmeye devam edilir Elmalar yumuşayınca bir kaba alınır, biraz soğuyunca içleri ceviz ile doldurulur Kremşanti bir bardak süt ile çırpılır İstenilen kıvama gelince buzdolabında 15 dk bekletilir Elmaların üzerine konarak servis yapılır Afiyet olsun
*5 elma
*1 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı nişasta
*yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
içi için;
*1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
üzeri için:
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı süt
Elma Tatlısının Tarifi Yapılışı Elmaların kabukları soyulur Oyma aletiyle içleri oyulur Tencereye dizilir Üzerine şeker dökülür 10 dakika bekletilir Su ve gıda boyası karıştırılır Elmaların üzerine dökülür Kaynamaya başlayınca kaşık yardımıyla suyundan alınıp elmaların üzerinde gezdirilir Nişasta bir kapta su ile eritilir Elmaların üzerine dökülür Pelteleşen su elmaların üzerinde gezdirilmeye devam edilir Elmalar yumuşayınca bir kaba alınır, biraz soğuyunca içleri ceviz ile doldurulur Kremşanti bir bardak süt ile çırpılır İstenilen kıvama gelince buzdolabında 15 dk bekletilir Elmaların üzerine konarak servis yapılır Afiyet olsun