iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 adet orta boy kırmızı elma 12 paket vanilya 3 yemek kaşığı agave şurubu 12 adet ceviz 2,5 su bardağı vişne suyu 12 paket toz vanilyalı puding 2,5 su bardağı süt 1 su bardağı ahududu (ya da vişne) 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 tatlı kaşığı tarçın
NASIL YAPILIR?
Elmaların kabuklarını soyup tencerenin içine rendeleyin Ocağın altını yakın ve vanilyayı katın Elmalar pişince soğuması için biraz bekletin, tarçın ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın Buğday nişastası ve pirinç ununu topaklanmaması adına biraz sulandırın Tencereye alın Ardından süt ilavesiyle sürekli karıştırarak pişirin Hafif kıvam almaya başlayınca agave şurubunu ekleyip karıştırmaya devam edin Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını söndürün Servis edeceğiniz bardaklara öncelikle elma karışımını, ardından muhallebiyi ekleyin Soğuması için oda ısısında bekletin Bu sırada başka bir tencereye vanilyalı toz puding karışımını dökün Süt yerine vişne suyu ve ahududu tanelerinin büyük bir kısmını ekleyip jölemsi bir kıvam alana kadar karıştırın Kıvam alınca ocağın altını söndürün, arzuya göre karışımı blenderdan geçirin Bir kepçe yardımıyla muhallebinin üstüne vişne suyu ve ahududu taneleriyle hazırladığınız sosu dökün Kabınızın el verdiği ölçüde bu işlemi kat kat tekrar edebilirsiniz Buzdolabında soğuttuğunuz muhallebileri, bir kenara ayırdığınız ahududu taneleriyle süsledikten sonra soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın
2 adet orta boy kırmızı elma 12 paket vanilya 3 yemek kaşığı agave şurubu 12 adet ceviz 2,5 su bardağı vişne suyu 12 paket toz vanilyalı puding 2,5 su bardağı süt 1 su bardağı ahududu (ya da vişne) 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 tatlı kaşığı tarçın
NASIL YAPILIR?
Elmaların kabuklarını soyup tencerenin içine rendeleyin Ocağın altını yakın ve vanilyayı katın Elmalar pişince soğuması için biraz bekletin, tarçın ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın Buğday nişastası ve pirinç ununu topaklanmaması adına biraz sulandırın Tencereye alın Ardından süt ilavesiyle sürekli karıştırarak pişirin Hafif kıvam almaya başlayınca agave şurubunu ekleyip karıştırmaya devam edin Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını söndürün Servis edeceğiniz bardaklara öncelikle elma karışımını, ardından muhallebiyi ekleyin Soğuması için oda ısısında bekletin Bu sırada başka bir tencereye vanilyalı toz puding karışımını dökün Süt yerine vişne suyu ve ahududu tanelerinin büyük bir kısmını ekleyip jölemsi bir kıvam alana kadar karıştırın Kıvam alınca ocağın altını söndürün, arzuya göre karışımı blenderdan geçirin Bir kepçe yardımıyla muhallebinin üstüne vişne suyu ve ahududu taneleriyle hazırladığınız sosu dökün Kabınızın el verdiği ölçüde bu işlemi kat kat tekrar edebilirsiniz Buzdolabında soğuttuğunuz muhallebileri, bir kenara ayırdığınız ahududu taneleriyle süsledikten sonra soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın