iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram yumuşamış margarin yada tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı mısır nişasta 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 2, 5 su bardağı un(kontrollü ) İç harcı için;
2 adet elma 3 çorba kaşığı şeker Tarçın Ceviz yada fındık(isteğe bağlı) Üzeri için;
Pudra şekeri Elmalı Atom Kurabiye Tarifi Yapılışı
Öncelikle iç harcı için elmaları soyup rendeleyelim ve toz şeker ile birlikte tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirelim Suyunu çektikten sonra içerisine tarçın ve ceviz ekleyip soğumaya bırakalım Hamur için un hariç diğer malzemelerin tümünü yoğurma kabına alıp unu da yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim 10 dk kadar buzdolabında bekletelim daha sonra limon sıkacağınızın içi kadar parçalar koparıp limon sıkacağının tersini streç film ile kaplayıp hamuru içine yerleştirip ortasını içli köfte gibi açalım iç harcından koyup dikkatli bir şekilde kapatalım ve streç yardımı ile çıkartıp tepsiye yerleştirelim Hamur bitene kadar bu şekilde yapıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok kızarmamasına dikkat ederek pişirelim Benim kurabiyelerim 15 dk pişti ama fırın farklılık gösterebilir dikkatli olun derim pişen kurabiyelerimizin üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim
125 gram yumuşamış margarin yada tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı mısır nişasta 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 2, 5 su bardağı un(kontrollü ) İç harcı için;
2 adet elma 3 çorba kaşığı şeker Tarçın Ceviz yada fındık(isteğe bağlı) Üzeri için;
Pudra şekeri Elmalı Atom Kurabiye Tarifi Yapılışı
Öncelikle iç harcı için elmaları soyup rendeleyelim ve toz şeker ile birlikte tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirelim Suyunu çektikten sonra içerisine tarçın ve ceviz ekleyip soğumaya bırakalım Hamur için un hariç diğer malzemelerin tümünü yoğurma kabına alıp unu da yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim 10 dk kadar buzdolabında bekletelim daha sonra limon sıkacağınızın içi kadar parçalar koparıp limon sıkacağının tersini streç film ile kaplayıp hamuru içine yerleştirip ortasını içli köfte gibi açalım iç harcından koyup dikkatli bir şekilde kapatalım ve streç yardımı ile çıkartıp tepsiye yerleştirelim Hamur bitene kadar bu şekilde yapıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok kızarmamasına dikkat ederek pişirelim Benim kurabiyelerim 15 dk pişti ama fırın farklılık gösterebilir dikkatli olun derim pişen kurabiyelerimizin üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim