iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız) Tarifi İçin Malzemeler
*5 orta boy ayva
*8 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*1 orta boy elma
*İri çekilmiş ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız) Tarifi Yapılışı Ayvaları soyduktan sonra içlerini oyalım ve çekirdekleri ile birlikte derin bir tencereye alarak üzerine 8 bardak suyumuzu ekleyip ayvalar yumuşayana kadar biraz pişirelim Yumuşadığında 4 su bardağı şeker ilave edelim ve iyice piştiğinde dikdörtgen bir borcama ayvaları alalım Diğer yanda elmamızı rendeleyelim ve elmalar yumuşadığında tarçın ile cevizimizi ekleyerek kavuralım Borcama dizdiğimiz ayvalarımızın içlerine elmalı harçtan dolduralım Üzerlerine el yordamı ile şeker serpelim 180 derece fırında 1520 dk pişirip çıkaralım Buzdolabında biraz dinlendikten sonra servise hazır Afiyet olsun
Not: Fırına vermeden şeker serperseniz rengin koyulaşmasına yardımcı oluyor Ayrıca fırına verirken de ayva çekirdekleri borcamın içerisinde olmalı Fırın süresi önemli 20 dakikayı aşması durumunda ayvalar sertleşebilir Ayvalar çok sarı ise renk almayabilir Kaymaktansa elmalı hali tatlıyı daha hafif yapıyor
*5 orta boy ayva
*8 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*1 orta boy elma
*İri çekilmiş ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız) Tarifi Yapılışı Ayvaları soyduktan sonra içlerini oyalım ve çekirdekleri ile birlikte derin bir tencereye alarak üzerine 8 bardak suyumuzu ekleyip ayvalar yumuşayana kadar biraz pişirelim Yumuşadığında 4 su bardağı şeker ilave edelim ve iyice piştiğinde dikdörtgen bir borcama ayvaları alalım Diğer yanda elmamızı rendeleyelim ve elmalar yumuşadığında tarçın ile cevizimizi ekleyerek kavuralım Borcama dizdiğimiz ayvalarımızın içlerine elmalı harçtan dolduralım Üzerlerine el yordamı ile şeker serpelim 180 derece fırında 1520 dk pişirip çıkaralım Buzdolabında biraz dinlendikten sonra servise hazır Afiyet olsun
Not: Fırına vermeden şeker serperseniz rengin koyulaşmasına yardımcı oluyor Ayrıca fırına verirken de ayva çekirdekleri borcamın içerisinde olmalı Fırın süresi önemli 20 dakikayı aşması durumunda ayvalar sertleşebilir Ayvalar çok sarı ise renk almayabilir Kaymaktansa elmalı hali tatlıyı daha hafif yapıyor