iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane ayva
*3 çay bardağı toz şeker
*89 karanfil
*1 adet çubuk tarçın
Içi için:
*2 adet rendelenmiş elma
*Kuru kayısı
*Kuru incir
*Tarçın
*1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
*Kaymak,*krema veya krem santi
Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları ikiye bolerek ortasını da güzelce oyuyoruz *Ayva çekirdeklerini atmıyoruz *Ayvaları kaynatacağımız tenceyere çekirdeklerini de koyuyoruz
Temizlediğimiz ayvaları limonlu suda bekletirsek kararmaını önlemiş oluruz
Temizlenen ayvaları derin tavaya yerleştiriyoruz Her ayva dilimin üzerine toz şeker ilave edip tavaya karanfil ve çubuk tarçında atıyoruz Ayvaların üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip orta ateşte su kaynayana kadar ağzı kapalı pişiriyoruz Kaynadıktan sonra altını kısıp ayvaların rengini alana kadar ve yumuşayana kadar pişiriyoruz
Pişen ayvaları servis kabına alıyoruz
İç malzemesini hazırlamak için elmaları soyup rendeliyoruz Kuru kayısı ve inciri de küçük küçük doğrayıp elma ve şekerle birlikte elmaların suyu çıkana kadar kavuruyoruz Tarçın ilave etmeyi unutmayalım
Elmalar yumuşayınca iç harcımızı da ayvaların ortasına oyduğumuz yuvanın içine yerleştiriyoruz
Üzerine arzuya göre kaymak arzuya göre krem şantiyle servis edebilirsiniz
Ben krema kullandım
Afiyet olsun
*3 tane ayva
*3 çay bardağı toz şeker
*89 karanfil
*1 adet çubuk tarçın
Içi için:
*2 adet rendelenmiş elma
*Kuru kayısı
*Kuru incir
*Tarçın
*1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
*Kaymak,*krema veya krem santi
Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları ikiye bolerek ortasını da güzelce oyuyoruz *Ayva çekirdeklerini atmıyoruz *Ayvaları kaynatacağımız tenceyere çekirdeklerini de koyuyoruz
Temizlediğimiz ayvaları limonlu suda bekletirsek kararmaını önlemiş oluruz
Temizlenen ayvaları derin tavaya yerleştiriyoruz Her ayva dilimin üzerine toz şeker ilave edip tavaya karanfil ve çubuk tarçında atıyoruz Ayvaların üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip orta ateşte su kaynayana kadar ağzı kapalı pişiriyoruz Kaynadıktan sonra altını kısıp ayvaların rengini alana kadar ve yumuşayana kadar pişiriyoruz
Pişen ayvaları servis kabına alıyoruz
İç malzemesini hazırlamak için elmaları soyup rendeliyoruz Kuru kayısı ve inciri de küçük küçük doğrayıp elma ve şekerle birlikte elmaların suyu çıkana kadar kavuruyoruz Tarçın ilave etmeyi unutmayalım
Elmalar yumuşayınca iç harcımızı da ayvaların ortasına oyduğumuz yuvanın içine yerleştiriyoruz
Üzerine arzuya göre kaymak arzuya göre krem şantiyle servis edebilirsiniz
Ben krema kullandım
Afiyet olsun