Elmalı Ayvalı Limonlu Turta Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta250 gr margarin (Eritilecek)Yarım akarsu bardağı süt8 yemek kaşığı şeker1 paket vanilya1 paket kabartma tozuYaklaşık 2 3 su bardağı un1 limon kabuğu rendesi İç harcı için 2 adet orta irtifa elma1 adet ayva3 yemek yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tarçın Elmalı Ayvalı Limonlu Turta Tarifi Yapılışı Ilk Olarak hamur için un hariç bütün malzemeleri bi kaba koyup karıştıralımUnu yavaşça ekleyip ne fazla yumuşak ne fazla sert bir hamur elde edelim hamurumuzu kenara koyup dinlendirelimİç harcı için bir tavaya elmanın ve ayvanın kabuğunu soyup rendeleyelim içine şekeri ve tarçınını ekleyip suyu çıkana değin kavuralımMeyvelerimiz yumuşayıp suyunu çekince altını kapatıp soğumaya bırakalımHamurdan biraz üstünü bezemek için ayırıp kalan hamuru strec film yardımıyla merdaneyle pişireceğimiz kabin büyüklüğünde açalımAçtığımız hamuru pişirme kabımıza yerleştirelim ( ben borcam tercih ettim)Alt tabanına çatalla delikler açalım hava alıp iyi pişmesi için sonra harcımızı iyice yayalımIlk başta ayırdığımız hamurla turtamızın üstüne şekil verelim ben şeritler halinde kesip kullandım siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz İsteğe ast olarak üstüne yumurta sarısı sürebilirsiniz ben seçim etmedimEvvelden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza koyup üzeri kızarana kadar pişirelimSoğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz Sağlık olsun ol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur