iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket petibör bisküvi
Elmalı Harcı İçin:
*2 adet büyük elma
*4 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay bardağı iri kıyım ceviz
Muhallebisi İçin:
*1 litre süt (5 su bardağı süt)
*1 su bardağı silme un
*34 su bardağı şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik)
*1 paket vanilya (10 gr)
*1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
*Kakao
Elmalı Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı Elmalı harcı için; elmaları rendeleyelim
Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim
Elmaları ocaktan alıp içine tarçını ve cevizi ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
Muhallebisi için; tencereye unu, şekeri ve azar azar sütü ilave edelim
Sonra karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim
Daha sonra vanilyayı ve tereyağını ilave edip mikser ile 5 dakika çırpalım
Bisküvileri süte batırıp tek sıra olacak şekilde borcama aralıksız olarak dizelim
Üzerine elmalı harcın yarısını dökelim ve yayalım
Elmalı harcın üzerine muhallebiyi döküp yayalım
Muhallebinin üzerine tekrar süte batırılmış bisküvileri dizip kalan elmalı harcı döküp yayalım
Son olarak kalan muhallebiyi döküp düzgünce yayalım ve oda sıcaklığında soğutalım
12 saat buzdolabında dinlendirip üzerine kakao serpip servis yapalım
Afiyet olsun
*1 paket petibör bisküvi
Elmalı Harcı İçin:
*2 adet büyük elma
*4 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay bardağı iri kıyım ceviz
Muhallebisi İçin:
*1 litre süt (5 su bardağı süt)
*1 su bardağı silme un
*34 su bardağı şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik)
*1 paket vanilya (10 gr)
*1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
*Kakao
Elmalı Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı Elmalı harcı için; elmaları rendeleyelim
Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim
Elmaları ocaktan alıp içine tarçını ve cevizi ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
Muhallebisi için; tencereye unu, şekeri ve azar azar sütü ilave edelim
Sonra karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim
Daha sonra vanilyayı ve tereyağını ilave edip mikser ile 5 dakika çırpalım
Bisküvileri süte batırıp tek sıra olacak şekilde borcama aralıksız olarak dizelim
Üzerine elmalı harcın yarısını dökelim ve yayalım
Elmalı harcın üzerine muhallebiyi döküp yayalım
Muhallebinin üzerine tekrar süte batırılmış bisküvileri dizip kalan elmalı harcı döküp yayalım
Son olarak kalan muhallebiyi döküp düzgünce yayalım ve oda sıcaklığında soğutalım
12 saat buzdolabında dinlendirip üzerine kakao serpip servis yapalım
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.