iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
5 Küçük Elma
2 Çorba Kaşığı Toz şeker
1 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviz
5 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Karanfiltozu,
Tarçın
Zencefil
Hazırlanışı :
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın Tencereye dizip üzerlerine toz şeker serpiştirin ve 5 dakika pişirinCeviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırınElmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatınÜzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın
5 Küçük Elma
2 Çorba Kaşığı Toz şeker
1 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviz
5 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Karanfiltozu,
Tarçın
Zencefil
Hazırlanışı :
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın Tencereye dizip üzerlerine toz şeker serpiştirin ve 5 dakika pişirinCeviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırınElmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatınÜzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın