Elmalı Bonbon Kurabiye şekerleme kurabiye elmalı bonbon kurabiye elmalı dairesel dairesel bonbonlar 1548698323 1548698323 elmalibonbonkurabiye5c4f42d78e71celmalibonbonkurabiye5c4f42d78e71c elmalibonbonkurabiye5c4f42d78e71c Malzemeler: * 2 yumurta * 250gr margarin * 2 yemek kaşığı yoğurt * yarım su bardağı şeker * 5 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu * 2 paket vanilya * hindistan cevizi * içi için: * 6 kocaman zirve elma * yarım su bardağı şeker * 1 tatlı kaşığı tarçın id * 50gr ceviz ya da fındık içi * dışı için: * 2 su bardağı şeker * 1,5 su bardağı su * 1 tatlı kaşığı limon suyu * hindistan cevizi Hazırlanması: 1 Bir kabın içine eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri alıp çırpma teliyle karıştırın İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip kısa ve öz bir hamur yoğurun Hamuru 10 dak dinlendirin 2 sırası gelmişken elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde (Emine teyze cevizden minik olmalarını nasihat ediyor) parçalar koparıp yuvarlayın Dikkat Çekici parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak olası olduğunca inceltin Hamurların boşluklarına soğuyan elmalı içi doldurup hamurun ağız kısmını büzerek kapatın Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190C fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene değin pişirin 3 bu vesileyle dışı için şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonradan şerbeti tamamen soğutun Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin içine bırakın 510 dakika daha başaşağı ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın sonradan kurabiyeleri şerbetten çıkararak hindistancevizi içinde yuvarlayarak servis tabağına alın