iltasyazilim
FD Üye
Oktay Usta'dan farklı bir lezzet: Elmalı Cevizli bohça baklava
Misafirlerinize akşamüstleri hazırlayabileceğiniz pratik ve farklı bir tatlı
Malzemeler:
1 Paket Hazır Baklavalık Yufka
5 Elma
1 Kase Ceviz
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Şerbeti İçin:
3 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Su
Yarım Limon
Hazırlanışı:
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz Rendeleyip tavanın içerisine alıyoruz Üzerine rondodan geçirdiğimiz cevizleri ve tarçını ilave ediyoruz
Elmaları suyu çekene kadar pişiriyoruz Pişen elmaları soğumaya bırakıyoruz Diğer yandan şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz Yufkaları tezgahın üzerine alıp tereyağ ile yağlıyoruz
Yağladığımız yufkanın 2 ucunu birleştirip tekrar yağlıyoruz Ortasına elma harcını koyup kenarlarını ortada birleştirerek bohça şeklinde kapatıyoruz
Üzerilerini de yağlayıp fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Fırından çıkardıktan sonra ılık şerbetle şerbetliyoruz
Afiyet olsun!
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Misafirlerinize akşamüstleri hazırlayabileceğiniz pratik ve farklı bir tatlı
Malzemeler:
1 Paket Hazır Baklavalık Yufka
5 Elma
1 Kase Ceviz
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Şerbeti İçin:
3 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Su
Yarım Limon
Hazırlanışı:
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz Rendeleyip tavanın içerisine alıyoruz Üzerine rondodan geçirdiğimiz cevizleri ve tarçını ilave ediyoruz
Elmaları suyu çekene kadar pişiriyoruz Pişen elmaları soğumaya bırakıyoruz Diğer yandan şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz Yufkaları tezgahın üzerine alıp tereyağ ile yağlıyoruz
Yağladığımız yufkanın 2 ucunu birleştirip tekrar yağlıyoruz Ortasına elma harcını koyup kenarlarını ortada birleştirerek bohça şeklinde kapatıyoruz
Üzerilerini de yağlayıp fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Fırından çıkardıktan sonra ılık şerbetle şerbetliyoruz
Afiyet olsun!
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız