iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Cevizli Pasta ( Streuselkuchen) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram yumusak tereyağı
*100 gram şeker
*1 yemek kaşığı vanilin şekeri
*1 fiske tuz
*200 gram un
*3 yumurta
*2 tatlı kaşığı kabartma tozu
*Gerekirse bir yudum süt hamurumuz çok akışkan olmayacak
İç malzeme;
*7 elma
*Limon suyu
*İsteğe bağlı tarçın
*120 gram yumuşak tereyağı
*100 gam şeker
*1 çay bardağı ceviz dövülmüş
*150 gram un
*2 tatlı kaşığı tarçın
*
Elmalı Cevizli Pasta ( Streuselkuchen) Tarifi Yapılışı Tabanımızın malzemelerini güzelce çırpıyoruz ,sırasına göre en son süt gerekirse kek hamurundan biraz daha katı olmalı !
Ve 26 cm kalıbımıza yayalım dikdörtgende olur*Daha sonra elmalarımızı soyup küp şeklinde doğrayalım ve tavamıza alalım, limon suyunu da üzerinde gezdirelim ,ocağa koyalım, hafif suyunu çekmeye başladığında tarçını da ekleyip birazdaha harmanlayıp ocaktan alalım*Tabanımızın üzerine yayalım
Kırıntı *karışımı için tereyağını bir kaba alıyoruz, şekerini, cevizini, unu, tarçını *ekleyip kırıntı halini alana kadar karıştırıyoruz, mikserin hamur yoğurma kısmıyla çok çabuk oluşuyor ,kırıntılar ve elmanın üzerini kaplıyoruz,bu kırıntılarla elma hic gözükmeyecek 170 derecede alt üst halinde 40 dk kontrollü pişiriyoruz*Afiyet olsun
*125 gram yumusak tereyağı
*100 gram şeker
*1 yemek kaşığı vanilin şekeri
*1 fiske tuz
*200 gram un
*3 yumurta
*2 tatlı kaşığı kabartma tozu
*Gerekirse bir yudum süt hamurumuz çok akışkan olmayacak
İç malzeme;
*7 elma
*Limon suyu
*İsteğe bağlı tarçın
*120 gram yumuşak tereyağı
*100 gam şeker
*1 çay bardağı ceviz dövülmüş
*150 gram un
*2 tatlı kaşığı tarçın
*
Elmalı Cevizli Pasta ( Streuselkuchen) Tarifi Yapılışı Tabanımızın malzemelerini güzelce çırpıyoruz ,sırasına göre en son süt gerekirse kek hamurundan biraz daha katı olmalı !
Ve 26 cm kalıbımıza yayalım dikdörtgende olur*Daha sonra elmalarımızı soyup küp şeklinde doğrayalım ve tavamıza alalım, limon suyunu da üzerinde gezdirelim ,ocağa koyalım, hafif suyunu çekmeye başladığında tarçını da ekleyip birazdaha harmanlayıp ocaktan alalım*Tabanımızın üzerine yayalım
Kırıntı *karışımı için tereyağını bir kaba alıyoruz, şekerini, cevizini, unu, tarçını *ekleyip kırıntı halini alana kadar karıştırıyoruz, mikserin hamur yoğurma kısmıyla çok çabuk oluşuyor ,kırıntılar ve elmanın üzerini kaplıyoruz,bu kırıntılarla elma hic gözükmeyecek 170 derecede alt üst halinde 40 dk kontrollü pişiriyoruz*Afiyet olsun