iltasyazilim
FD Üye
Elmalı dilimler tarifi için malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık yağı
35 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil
1 kg elma
1 su bardağı file fındık
1 çay bardağı kuşüzümü
Tuz
Pudraşeker
Elmalı dilimler hazırlanışı
Çocuklarınızla hazırlayacağınız tarifler Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin Önce birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu, ardından da baharatı karışıma ekleyip birlikte karıştırın Hazırladığınız karışımı yağlanmış unlanmış minik kek kalıplarına dökün Yıkayıp soyduğunuz elmaları ince dilimleyip kek hamurunun üzerine sırt sırta dizin Üzerine file fındık ve kuşüzümü serpiştirin 180 derece fırında 30 dakika pişirin Pudraşeker ve arzu ettiğiniz bir sos ile süsleyip servis yapın
4 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık yağı
35 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil
1 kg elma
1 su bardağı file fındık
1 çay bardağı kuşüzümü
Tuz
Pudraşeker
Elmalı dilimler hazırlanışı
Çocuklarınızla hazırlayacağınız tarifler Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin Önce birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu, ardından da baharatı karışıma ekleyip birlikte karıştırın Hazırladığınız karışımı yağlanmış unlanmış minik kek kalıplarına dökün Yıkayıp soyduğunuz elmaları ince dilimleyip kek hamurunun üzerine sırt sırta dizin Üzerine file fındık ve kuşüzümü serpiştirin 180 derece fırında 30 dakika pişirin Pudraşeker ve arzu ettiğiniz bir sos ile süsleyip servis yapın