iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 14 çay bardağı ayçiçek yağı 1 adet orta boy kırmızı elma 2 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu 14 çay kaşığı tarçın Fincanları yağlamak için:
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Üzeri için:
80 gram beyaz çikolata (arzuya göre) 1 yemek kaşığı renkli şekerleme
NASIL YAPILIR?
Kısa sürede, fincanda pişen elmalı kekler için; bol suda yıkayıp dört eşit parçaya böldüğünüz kırmızı elmayı kabuğunu soymadan küçük parçalar halinde doğrayın Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın Açık sarı bir renk alana kadar mikser yardımıyla yüksek devirde karıştırın Oda sıcaklığında beklettiğiniz süt ve ayçiçek yağını kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve doğranmış kırmızı elma parçacıklarını dibe çökmemesi için bir parça unla harmanladıktan sonra kek harcına katıp, düşük devirde kısa süre karıştırın Pişirme kabı olarak kullanacağınız fincanları ayçiçek yağıyla yağlayın İnce tabanlı bir tencere içine fincanları yerleştirin Tencerenin içine fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin Kulplu kahve fincanlarını, üzerinde bir parmak kabarma payı kalacak şekilde hazırladığınız kek harcıyla doldurun Tencerede pişme esnasında yukarı çıkacak su buharının keklerin üzerine gelmemesi için temiz bir pamuklu bez ya da yağlı kağıt kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın Eklediğiniz su kaynama noktasına gelene kadar yüksek ateşte pişirdiğiniz kekleri, kısık ateşte kapağını açmadan 2025 dakika pişirin Kekin servisinde kullanmak üzere; bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kabın içine beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde kırın Aralarda karıştırdığınız çikolatayı benmari usulü eritin Pişme işlemi tamamlanan kekleri, kapağını açmadan en az 10 dakika kadar dinlendirip arzuya göre eritilmiş beyaz çikolata ve üzerine serpiştirdiğiniz renkli şekerlemeler eşliğinde sevdiklerinizle paylaştırın
1 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 14 çay bardağı ayçiçek yağı 1 adet orta boy kırmızı elma 2 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu 14 çay kaşığı tarçın Fincanları yağlamak için:
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Üzeri için:
80 gram beyaz çikolata (arzuya göre) 1 yemek kaşığı renkli şekerleme
NASIL YAPILIR?
Kısa sürede, fincanda pişen elmalı kekler için; bol suda yıkayıp dört eşit parçaya böldüğünüz kırmızı elmayı kabuğunu soymadan küçük parçalar halinde doğrayın Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın Açık sarı bir renk alana kadar mikser yardımıyla yüksek devirde karıştırın Oda sıcaklığında beklettiğiniz süt ve ayçiçek yağını kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve doğranmış kırmızı elma parçacıklarını dibe çökmemesi için bir parça unla harmanladıktan sonra kek harcına katıp, düşük devirde kısa süre karıştırın Pişirme kabı olarak kullanacağınız fincanları ayçiçek yağıyla yağlayın İnce tabanlı bir tencere içine fincanları yerleştirin Tencerenin içine fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin Kulplu kahve fincanlarını, üzerinde bir parmak kabarma payı kalacak şekilde hazırladığınız kek harcıyla doldurun Tencerede pişme esnasında yukarı çıkacak su buharının keklerin üzerine gelmemesi için temiz bir pamuklu bez ya da yağlı kağıt kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın Eklediğiniz su kaynama noktasına gelene kadar yüksek ateşte pişirdiğiniz kekleri, kısık ateşte kapağını açmadan 2025 dakika pişirin Kekin servisinde kullanmak üzere; bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kabın içine beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde kırın Aralarda karıştırdığınız çikolatayı benmari usulü eritin Pişme işlemi tamamlanan kekleri, kapağını açmadan en az 10 dakika kadar dinlendirip arzuya göre eritilmiş beyaz çikolata ve üzerine serpiştirdiğiniz renkli şekerlemeler eşliğinde sevdiklerinizle paylaştırın