Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Gül Tart

Elmalı Gül Tart

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
* Elmalı Gül Tart

Hamur:
1 ½ su bardağı un
½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
100 g tereyağı
1 yemek kaşığı su
Dolgu:
2 adet elma (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 poşet Dr Oetker Vanilya Aromalı Dolgu Kreması
2 ½ çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
2 adet kırmızı elma
Kalıp:
Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)
Hazırlanışı

1
Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Turbo pişirme: 160°C

Altüst pişirme: 170°C

2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Unu derin bir kaba eleyin Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı ve suyu ekleyip yoğurun Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4 cm yüksekliğinde çember oluşturacak şekilde elinizle bastırarak yayın Çatal yardımı ile 1012 yerinden delin ve pişirin

Pişirme süresi: yaklaşık 20 25 dk

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın

3
Dolgunun hazırlanışı:

Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayın Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin Karıştırıp soğumaya bırakın

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın Üzerine dolgu kreması poşetini boşaltın Mikser ile 1 dakika düşük devirde, daha sonra 1 dakika yüksek devirde çırpın Üzerine hazırladığınız elmaları ilave edin ve kaşık ile karıştırın Kalıptaki tart tabanının üzerine alın ve yayın

4
Üzerinin hazırlanışı ve pişirme:

Kırmızı elmaları kabuklarını soymadan ikiye kesin Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp yarım ay şeklinde çok ince dilimleyin Derin bir kaba alın ve üzerini kapatacak kadar kaynatılmış su dökün 5 dakika bekletip suyunu süzün ve havlu peçete üzerine alın Dolgu malzemesinin üzerine gül şeklinde sıralayın 160°C'ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Dilimleyerek servis yapın
 
858,496Konular
982,175Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt