iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Elmalı Gül Tart
Hamur:
1 ½ su bardağı un
½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
100 g tereyağı
1 yemek kaşığı su
Dolgu:
2 adet elma (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 poşet Dr Oetker Vanilya Aromalı Dolgu Kreması
2 ½ çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
2 adet kırmızı elma
Kalıp:
Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 160°C
Altüst pişirme: 170°C
2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Unu derin bir kaba eleyin Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı ve suyu ekleyip yoğurun Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4 cm yüksekliğinde çember oluşturacak şekilde elinizle bastırarak yayın Çatal yardımı ile 1012 yerinden delin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 20 25 dk
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın
3
Dolgunun hazırlanışı:
Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayın Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin Karıştırıp soğumaya bırakın
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın Üzerine dolgu kreması poşetini boşaltın Mikser ile 1 dakika düşük devirde, daha sonra 1 dakika yüksek devirde çırpın Üzerine hazırladığınız elmaları ilave edin ve kaşık ile karıştırın Kalıptaki tart tabanının üzerine alın ve yayın
4
Üzerinin hazırlanışı ve pişirme:
Kırmızı elmaları kabuklarını soymadan ikiye kesin Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp yarım ay şeklinde çok ince dilimleyin Derin bir kaba alın ve üzerini kapatacak kadar kaynatılmış su dökün 5 dakika bekletip suyunu süzün ve havlu peçete üzerine alın Dolgu malzemesinin üzerine gül şeklinde sıralayın 160°C'ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Dilimleyerek servis yapın
* Elmalı Gül Tart
Hamur:
1 ½ su bardağı un
½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
100 g tereyağı
1 yemek kaşığı su
Dolgu:
2 adet elma (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 poşet Dr Oetker Vanilya Aromalı Dolgu Kreması
2 ½ çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
2 adet kırmızı elma
Kalıp:
Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 160°C
Altüst pişirme: 170°C
2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Unu derin bir kaba eleyin Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı ve suyu ekleyip yoğurun Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4 cm yüksekliğinde çember oluşturacak şekilde elinizle bastırarak yayın Çatal yardımı ile 1012 yerinden delin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 20 25 dk
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın
3
Dolgunun hazırlanışı:
Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayın Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin Karıştırıp soğumaya bırakın
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın Üzerine dolgu kreması poşetini boşaltın Mikser ile 1 dakika düşük devirde, daha sonra 1 dakika yüksek devirde çırpın Üzerine hazırladığınız elmaları ilave edin ve kaşık ile karıştırın Kalıptaki tart tabanının üzerine alın ve yayın
4
Üzerinin hazırlanışı ve pişirme:
Kırmızı elmaları kabuklarını soymadan ikiye kesin Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp yarım ay şeklinde çok ince dilimleyin Derin bir kaba alın ve üzerini kapatacak kadar kaynatılmış su dökün 5 dakika bekletip suyunu süzün ve havlu peçete üzerine alın Dolgu malzemesinin üzerine gül şeklinde sıralayın 160°C'ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Dilimleyerek servis yapın