iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:10 yaprak güllaç 4 su bardağı süt 2 su bardağı şeker 1 kahve fincanı gül suyu 6 adet elma orta boy 2 adet kivi dilimlenmiş
Hazırlanışı:
Güllacı hazırlayın Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın
Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün
Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin Afiyet olsun…
Hazırlanışı:
Güllacı hazırlayın Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın
Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün
Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin Afiyet olsun…