elmalı hafif kek MALZEMELER 5 adet mayhoş elma 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1 su bardağı şeker 4 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı toz tarçın 1,5 su bardağı un HAZIRLANIŞI Elmaları soyarak ince üçgen şekilde doğrayın Yumurta ve şekeri derin bir cam vahşi koyarak katı kıvam alana kadar aynı yöne doğru mikserle çırpın Yumurtalar oda ısısında olmalıdır sonradan vanilya, kabartma tozu, tarçın, ceviz ve elmaları ekleyerek hafifçe karıştırın Son olarak unu ağır ağır yedirin ve elde edilen hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün Hamurun katı olmamasına özen gösterilmelidir Evvelden 180 dereceye ısıtılmış fırında takriben 4050 dakika pişirin Bu kek yağ içermediği için çok hafif, sağlıklı ve lezzetlidir