iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Halka Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
*2 büyük boy yeşil elma ve ya herhangi ekşi elma
Elmaları bekletmek için :
*2 bardak soğuk su
*1 paket limon tuz (1 tatlı kasığı)
*Yarım limon suyu
Hamuru için :
*Un
*Maden suyu
*Bir çimdik tuz
*1 tatlı kasığı şeker
*1 çay kasığı tarçın
*1 yumurta
Kızartmak için :
*Sıvı yağı
Üzeri için :
*Tarçın ve pudra şekeri
*
Elmalı Halka Kızartması Tarifi Yapılışı İnanılmaz bir tat keşfettim arkadaşlar*Yabancı bir siteden görmüştüm fakat azıcık malzemelerle oynadım ve çok memnun kaldım sonuçtan
Öncelikle söyleyim hamuru için ölçü vermem çünkü göz kararıyla yaptım krep kıvamında olacak*Ben iki elma kızarttım siz bir tane ile deneme yapabilirsiniz ve ya daha fazla*Hamuru ona göre hazırlarsınız*Evinizde krep nasıl yapıyorsanız aynı kıvamı yapmanız gerekiyor
Önce elmaları yıkayıp halka şeklinde kesiyoruz
Ortasını temizliyoruz ve daha önceden hazırladığımız suyun içinde bekletiyoruz ( kararmasınlar diye)
Ondan sonra hamuru hazırlıyoruz ve ocağa sıvı yağı koyuyoruz
Yağ yeterince kızgın olduğunda elmaları sudan çıkartıyoruz ve kağıt havlu da bırakıyoruz hamuru sulandırmasın diye
Sonra hamura bandırıp kızartıyoruz orta ateşte iki tarafı çevirip kızartıyoruz*Sonra rengi değiştirdiğinde servis tabağına alıp tarçın ve pudra şekeri karışımı serpiyoruz üzerine*Yapan varsa şimdiden kolay gelsin*Avustralya’dan sevgiler selamlar
*2 büyük boy yeşil elma ve ya herhangi ekşi elma
Elmaları bekletmek için :
*2 bardak soğuk su
*1 paket limon tuz (1 tatlı kasığı)
*Yarım limon suyu
Hamuru için :
*Un
*Maden suyu
*Bir çimdik tuz
*1 tatlı kasığı şeker
*1 çay kasığı tarçın
*1 yumurta
Kızartmak için :
*Sıvı yağı
Üzeri için :
*Tarçın ve pudra şekeri
*
Elmalı Halka Kızartması Tarifi Yapılışı İnanılmaz bir tat keşfettim arkadaşlar*Yabancı bir siteden görmüştüm fakat azıcık malzemelerle oynadım ve çok memnun kaldım sonuçtan
Öncelikle söyleyim hamuru için ölçü vermem çünkü göz kararıyla yaptım krep kıvamında olacak*Ben iki elma kızarttım siz bir tane ile deneme yapabilirsiniz ve ya daha fazla*Hamuru ona göre hazırlarsınız*Evinizde krep nasıl yapıyorsanız aynı kıvamı yapmanız gerekiyor
Önce elmaları yıkayıp halka şeklinde kesiyoruz
Ortasını temizliyoruz ve daha önceden hazırladığımız suyun içinde bekletiyoruz ( kararmasınlar diye)
Ondan sonra hamuru hazırlıyoruz ve ocağa sıvı yağı koyuyoruz
Yağ yeterince kızgın olduğunda elmaları sudan çıkartıyoruz ve kağıt havlu da bırakıyoruz hamuru sulandırmasın diye
Sonra hamura bandırıp kızartıyoruz orta ateşte iki tarafı çevirip kızartıyoruz*Sonra rengi değiştirdiğinde servis tabağına alıp tarçın ve pudra şekeri karışımı serpiyoruz üzerine*Yapan varsa şimdiden kolay gelsin*Avustralya’dan sevgiler selamlar