iltasyazilim
FD Üye
ElmalıHavuçluCevizli Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet küçüğe yakın *boy içi sünger sünger olmayan *geçmemiş * tok diri kereviz
*1 büyük yeşil elma
*1 orta boy*havuç
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı mayonez
*1 tatlı kaşığı tuz
*23 *diş rende sarımsak
*1 avuç doğranmış ceviz ( salataya en son eklenecek)
*1 adet tahta kaşık yada slikon spatula yada slikon kaşık
*Süslemek için ortadan kesilmiş içi çıkartılmış portakal kabuğu
*Maydanoz
ElmalıHavuçluCevizli Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bugün sizlerle herkesin sevdiği bir salata olan kereviz salatası tarifini paylaşmak istiyorum Biliyorum hepiniz çok da güzel yapıyorsunuz Ama bilmeyenler denememiş yada denemek isteyenler olabilir diye yine de paylaşmak istedim Hadi başlayalım
Yoğurdumuzu derin bir kasede çırpalım sarımsağını rendeleyelim mayonezini tuzunu da atalım iyice çırpalım
Şimdi * havucumuzu yıkayalım soyalım ve rendenin geniş yeri ile rendeleyelim
Elmayı yıkayalım soyalım ve onuda rendeleyelim…Elma ve havucu yoğurdumuza *ekleyelim hepsini tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım
Bir kerevizi alalım yıkayalım soyalım ve hızlıca rendeleyelim rende yaparken hepsini rendeleyeyim de yoğurda katayım demeyim biraz rendeleyin yoğurda katın karıştırın sonra yine rendeleyin yoğurda katın karıştırın ama bu kereviz rendeleme ve yoğurda katma işlemini hızlıca yapın ki kereviz kararmasın Ben bu nedenle 1 büyük değil 2 küçük kereviz kullanıyorum çabuk kararmasın diye Diğer kereviz içinde aynı işlemi yapın
Tüm malzemeyi güzelce karıştırın Tadına bakın yoğurdu azsa yoğurt tuzu azsa tuz ekleyin Her şey sizin damak tadınıza kalmış
Şimdi en son cevizleri de salataya katın güzelce 12 kere tahta kaşıkla karıştırın çok karıştırmayın ceviz salatayı karartır o nedenledir ki salataya en son eklendi
Hemen servis etmeyin 12 saat kadar ağzı sıkıca kapanan hava almayan bir kap da muhafaza edin sonra servis yapın Akşamdan yapıp hava almayan kap da saklayıp ertesi gün de servis edebilirsiniz Ama unutmayın kesinlikle hava almayacak streç film olmaz ağzı sıkı kapanan bir kap olacak Böyle bir kapta 34 günde kalsa salata kararmaz morarmazHava almasın yeter…
Sunum yaparken portakal kaselerinde maydanoz ile süsleyerek servis yapabileceğiniz gibi değişik sunumlarda yapabilirsiniz
Not : Salatayı metal kaşık ile karıştırmayın tahta yada slikon kaşıklar olabilir Biz normal yoğurt ile biraz sulu şekilde seviyoruz böylelikle kerevizi sevmeyenler bile sulu kıvamdakini daha rahat yiyebiliyorlar… Örnek Eşim )))) ama siz kereviz tadını seviyorsanız daha az miktarda *torba yoğurdu kullanabilirsiniz…salatanız katı olduysa yoğurt ,cıvık olduysa kereviz ,elma, havuç ekleyebilirsiniz kıvam size kalmış…
Afiyetler olsun
*2 adet küçüğe yakın *boy içi sünger sünger olmayan *geçmemiş * tok diri kereviz
*1 büyük yeşil elma
*1 orta boy*havuç
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı mayonez
*1 tatlı kaşığı tuz
*23 *diş rende sarımsak
*1 avuç doğranmış ceviz ( salataya en son eklenecek)
*1 adet tahta kaşık yada slikon spatula yada slikon kaşık
*Süslemek için ortadan kesilmiş içi çıkartılmış portakal kabuğu
*Maydanoz
ElmalıHavuçluCevizli Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bugün sizlerle herkesin sevdiği bir salata olan kereviz salatası tarifini paylaşmak istiyorum Biliyorum hepiniz çok da güzel yapıyorsunuz Ama bilmeyenler denememiş yada denemek isteyenler olabilir diye yine de paylaşmak istedim Hadi başlayalım
Yoğurdumuzu derin bir kasede çırpalım sarımsağını rendeleyelim mayonezini tuzunu da atalım iyice çırpalım
Şimdi * havucumuzu yıkayalım soyalım ve rendenin geniş yeri ile rendeleyelim
Elmayı yıkayalım soyalım ve onuda rendeleyelim…Elma ve havucu yoğurdumuza *ekleyelim hepsini tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım
Bir kerevizi alalım yıkayalım soyalım ve hızlıca rendeleyelim rende yaparken hepsini rendeleyeyim de yoğurda katayım demeyim biraz rendeleyin yoğurda katın karıştırın sonra yine rendeleyin yoğurda katın karıştırın ama bu kereviz rendeleme ve yoğurda katma işlemini hızlıca yapın ki kereviz kararmasın Ben bu nedenle 1 büyük değil 2 küçük kereviz kullanıyorum çabuk kararmasın diye Diğer kereviz içinde aynı işlemi yapın
Tüm malzemeyi güzelce karıştırın Tadına bakın yoğurdu azsa yoğurt tuzu azsa tuz ekleyin Her şey sizin damak tadınıza kalmış
Şimdi en son cevizleri de salataya katın güzelce 12 kere tahta kaşıkla karıştırın çok karıştırmayın ceviz salatayı karartır o nedenledir ki salataya en son eklendi
Hemen servis etmeyin 12 saat kadar ağzı sıkıca kapanan hava almayan bir kap da muhafaza edin sonra servis yapın Akşamdan yapıp hava almayan kap da saklayıp ertesi gün de servis edebilirsiniz Ama unutmayın kesinlikle hava almayacak streç film olmaz ağzı sıkı kapanan bir kap olacak Böyle bir kapta 34 günde kalsa salata kararmaz morarmazHava almasın yeter…
Sunum yaparken portakal kaselerinde maydanoz ile süsleyerek servis yapabileceğiniz gibi değişik sunumlarda yapabilirsiniz
Not : Salatayı metal kaşık ile karıştırmayın tahta yada slikon kaşıklar olabilir Biz normal yoğurt ile biraz sulu şekilde seviyoruz böylelikle kerevizi sevmeyenler bile sulu kıvamdakini daha rahat yiyebiliyorlar… Örnek Eşim )))) ama siz kereviz tadını seviyorsanız daha az miktarda *torba yoğurdu kullanabilirsiniz…salatanız katı olduysa yoğurt ,cıvık olduysa kereviz ,elma, havuç ekleyebilirsiniz kıvam size kalmış…
Afiyetler olsun