iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kafesler Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından 3 parmak az sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı yoğurt ya da süt
*1 kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*5 tane orta boy elma
*1 çay bardağı ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Yarım çay bardağı şeker
Elmalı Kafesler Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcın malzemelerinden elmayı soyup rendeleyip ocağa alıyoruz Üstüne şekeri ilave edip suyunu çekene kadar bekliyoruz ara sıra karıştırarak tabi Suyunu çekince ocağın altını kapatıp tarçın ve cevizi de ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz
Hamur için gerekli olan malzemeleri un hariç kaba alıp karıştırıyoruz Ardından yavaş yavaş aldığı kadar unu ekliyoruz (Şekil verebilecek kıvama gelene kadar) Hamuru 5 dk dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde hamurdan alıp minik bir yuvarlak açıyoruz Bıçakla yuvarlağın üst kısmından aşağı doğru 5 tane çizik atıyoruz iç malzemeyi koyup yuvarlayarak kapatıyoruz (Başka bir şekil de verebilirsiniz kolay şekil verilebilen bir hamur oluyor çünkü)
170 derece fırında 15 dk kadar üstü çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Kafeslerimiz sunuma hazır afiyet olsun
( 60 tane filan kurabiye çıkıyor ve ilk fırından çıktığında hafif sert sonrasında oldukça yumuşak oluyorlar )
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından 3 parmak az sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı yoğurt ya da süt
*1 kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*5 tane orta boy elma
*1 çay bardağı ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Yarım çay bardağı şeker
Elmalı Kafesler Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcın malzemelerinden elmayı soyup rendeleyip ocağa alıyoruz Üstüne şekeri ilave edip suyunu çekene kadar bekliyoruz ara sıra karıştırarak tabi Suyunu çekince ocağın altını kapatıp tarçın ve cevizi de ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz
Hamur için gerekli olan malzemeleri un hariç kaba alıp karıştırıyoruz Ardından yavaş yavaş aldığı kadar unu ekliyoruz (Şekil verebilecek kıvama gelene kadar) Hamuru 5 dk dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde hamurdan alıp minik bir yuvarlak açıyoruz Bıçakla yuvarlağın üst kısmından aşağı doğru 5 tane çizik atıyoruz iç malzemeyi koyup yuvarlayarak kapatıyoruz (Başka bir şekil de verebilirsiniz kolay şekil verilebilen bir hamur oluyor çünkü)
170 derece fırında 15 dk kadar üstü çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Kafeslerimiz sunuma hazır afiyet olsun
( 60 tane filan kurabiye çıkıyor ve ilk fırından çıktığında hafif sert sonrasında oldukça yumuşak oluyorlar )