iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye (Kepekli Undan) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*1 paket tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 paket Kabartmatozu
*1 paket Şekerli vanillin
*Aldığı kadar un
İç dolgusu için:
*3 adet elma
*6 adet incir
*3 yemek kaşığı fındık veya ceviz
*2 tatlı kaşığı tarçın
*12 (yarım) su bardağı toz şeker
Üzeri için:
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Kepekli Undan) Tarifi Yapılışı
1
*Elmaları rendeleyip ocakta suyunu çekene kadar kavuralım
*Daha sonra şeker hariç diğer malzemeleri ilave edip biraz daha kavuralım
*En son şekeri ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
*İç harcımız soğuyana kadar hamuru yoğuralım
*Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir kabın içine koyup yoğurarak karıştıralım
*Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım (Ben kepek unu kullandım)
*Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alıp oklava yardımıyla yuvarlak küçük tabak şeklinde açıp 4 e bölüp resimdeki gibi kesik atalım
*Ortasına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup kenarlarını önce sola daha sonrada sağa kapatıyoruz
*Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz ve soğuduktan sonra üzerine pudra Şekeri serpiyoruz
*1 paket tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 paket Kabartmatozu
*1 paket Şekerli vanillin
*Aldığı kadar un
İç dolgusu için:
*3 adet elma
*6 adet incir
*3 yemek kaşığı fındık veya ceviz
*2 tatlı kaşığı tarçın
*12 (yarım) su bardağı toz şeker
Üzeri için:
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Kepekli Undan) Tarifi Yapılışı
1
*Elmaları rendeleyip ocakta suyunu çekene kadar kavuralım
*Daha sonra şeker hariç diğer malzemeleri ilave edip biraz daha kavuralım
*En son şekeri ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
*İç harcımız soğuyana kadar hamuru yoğuralım
*Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir kabın içine koyup yoğurarak karıştıralım
*Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım (Ben kepek unu kullandım)
*Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alıp oklava yardımıyla yuvarlak küçük tabak şeklinde açıp 4 e bölüp resimdeki gibi kesik atalım
*Ortasına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup kenarlarını önce sola daha sonrada sağa kapatıyoruz
*Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz ve soğuduktan sonra üzerine pudra Şekeri serpiyoruz