iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram oda sıcaklığında margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 su bardağı pudra şekeri
*15 su bardağı nişasta
*15 paket kabartma tozu
*2 paket vanilin
*2 yemek kaşığı sirke
*Alabildiği kadar un
İç harcı için;
*Yaklaşık yarım kilo elma rendesi
*1 su bardağı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*Yarım çay bardağı ceviz içi (olmasada olur)
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Muhteşem) Tarifi Yapılışı İç harcı için tenceremize rendelenmiş elma şeker ve tarçını bırakıp suyu çekilene kadar pişirelim Piştikten sonra soğumaya bırakalım Soğuyunca ceviz içi ilave edip iyice karıştıralım
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak en önemli nokta oda sıcaklığında olmasa hamurumuz kırılgan oluyor Şekil vermek zor oluyor Bu nedenle kırılganlığı azaltmak için malzemelerimiz oda sıcaklığında olacak
Yağ, margarin, yoğurt, yumurta, birde pudra şekerini kabımıza döküp karıştıralım Daha sonra kabartma tozunu ilave edip, üzerine 2 yemek kaşığı sirkemizi döküp, iyice karıştıralım Karışımımız hafiften kabaracak daha sonra nişastamızı döküp yoğuralım En son unumuzu dökelim Kulak memesi kıvamında olacak
180 derecede yaklaşık 25 dakika pişireceğiz
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük koparıp, elimizle yuvarlayıp hamur şeklini vereceğimiz zemine koyup, hafifçe elimizle açalım Hamurumuzu ama yavaş açalım Parmaklarımızla kenarlara bastırıp sonra avuç içimizle hamuru inceltip, bıçakla kesik çizgiler yapıp içine elma harcımızı bırakıp, şekil verip pişirelim
*125 gram oda sıcaklığında margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 su bardağı pudra şekeri
*15 su bardağı nişasta
*15 paket kabartma tozu
*2 paket vanilin
*2 yemek kaşığı sirke
*Alabildiği kadar un
İç harcı için;
*Yaklaşık yarım kilo elma rendesi
*1 su bardağı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*Yarım çay bardağı ceviz içi (olmasada olur)
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Muhteşem) Tarifi Yapılışı İç harcı için tenceremize rendelenmiş elma şeker ve tarçını bırakıp suyu çekilene kadar pişirelim Piştikten sonra soğumaya bırakalım Soğuyunca ceviz içi ilave edip iyice karıştıralım
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak en önemli nokta oda sıcaklığında olmasa hamurumuz kırılgan oluyor Şekil vermek zor oluyor Bu nedenle kırılganlığı azaltmak için malzemelerimiz oda sıcaklığında olacak
Yağ, margarin, yoğurt, yumurta, birde pudra şekerini kabımıza döküp karıştıralım Daha sonra kabartma tozunu ilave edip, üzerine 2 yemek kaşığı sirkemizi döküp, iyice karıştıralım Karışımımız hafiften kabaracak daha sonra nişastamızı döküp yoğuralım En son unumuzu dökelim Kulak memesi kıvamında olacak
180 derecede yaklaşık 25 dakika pişireceğiz
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük koparıp, elimizle yuvarlayıp hamur şeklini vereceğimiz zemine koyup, hafifçe elimizle açalım Hamurumuzu ama yavaş açalım Parmaklarımızla kenarlara bastırıp sonra avuç içimizle hamuru inceltip, bıçakla kesik çizgiler yapıp içine elma harcımızı bırakıp, şekil verip pişirelim