iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye (Tam Buğday Unu İle Nefis Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pudra şekeri
*250 gr margarin
*2 çay bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 tane yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (1 kg kadar ) (tam buğday kullandım siz beyaz unda kullanabilirsiniz)
İç harcı;
*4 tane elma
*2 çay bardağı ceviz içi
*8 yemek kaşığı toz şeker
*2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Tam Buğday Unu İle Nefis Bir Tarif) Tarifi Yapılışı İlk olarak hamurunu hazırlıyoruz Tüm malzemeleri derin kaba alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar *Hamur 5 dk dinlenirken o sırada iç harcını hazırlıyoruz *Elmaları rendeleyip tavaya alıyoruz Üzerine toz şekeri, tarçını ve ceviz içini ilave ederek hafif kavuruyoruz Bir kenarda bekletiyoruz Hamurdan bezeler yapıp (elma büyüklüğünde), merdaneyle açılarak 8 parçaya kesiyoruz (üçgen şekilde) ve her parçanın kenarına harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz (ben farklı şekilde verdim sizde istediğiniz şekilde yapabilirsiniz) Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
Pudra şekeri serpip servis yapıyoruz Afiyet olsun
*1 su bardağı pudra şekeri
*250 gr margarin
*2 çay bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 tane yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (1 kg kadar ) (tam buğday kullandım siz beyaz unda kullanabilirsiniz)
İç harcı;
*4 tane elma
*2 çay bardağı ceviz içi
*8 yemek kaşığı toz şeker
*2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Tam Buğday Unu İle Nefis Bir Tarif) Tarifi Yapılışı İlk olarak hamurunu hazırlıyoruz Tüm malzemeleri derin kaba alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar *Hamur 5 dk dinlenirken o sırada iç harcını hazırlıyoruz *Elmaları rendeleyip tavaya alıyoruz Üzerine toz şekeri, tarçını ve ceviz içini ilave ederek hafif kavuruyoruz Bir kenarda bekletiyoruz Hamurdan bezeler yapıp (elma büyüklüğünde), merdaneyle açılarak 8 parçaya kesiyoruz (üçgen şekilde) ve her parçanın kenarına harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz (ben farklı şekilde verdim sizde istediğiniz şekilde yapabilirsiniz) Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
Pudra şekeri serpip servis yapıyoruz Afiyet olsun