iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi (Mutlaka Denemelisiniz) İçin Malzemeler Kurabiye için;
*250 gr (1 paket) sanayağı veya tereyağı
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım)
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*445 su bardağı un (Unu yavaş yavaş ekleyelim, çok sert bir hamur olmadığı gibi elimize de yapışmayacak bir hamur elde etmemiz gerekiyor)
İç harcı için;
*3 adet büyük boy elma (elmalarınız ufak ise 4 adet kullanalım)
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
**12 çay kaşığı arası tarçın
Servisi için;
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi (Mutlaka Denemelisiniz) Yapılışı Merhabalar, babaannem bana günüm var kızım bana elmalı kurabiye yaparmısın dedi, ben de babaanneme enfes bir kıtır kıtır mis gibi tarçın kokan bir elmalı kurabiye yaptım, tarifimi gören herkesin yapmasını şiddetle tavsiye ediyorum Verdiğim ölçülere göre 33 adet elmalı kurbiş çıktı Hadi o zaman yapılışına geçelim
1
*Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz Elmalarımızı yıkayıp, soyuyoruz ve rendeliyoruz
*Tavamıza alıyoruz, üzerine şekerimizi ekliyoruz
*suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz
*Daha sonra tarçın ve cevizi ekleyip bir karıştırıp ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz
*İç harcımızı yaptıktan sonra hamurumuza geçiyoruz
*Kullandığımız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz
*Sanayağını, sıvı yağını, yumurtayı, yoğurdu, pudra şekerini ve sirkeyi ekleyip bir karıştırıyoruz
*Karıştırma işleminden sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz
*Kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olacak
*Hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük olacak şekilde koparıyoruz, elimizde yuvarlayıp bir tabağın içine koyup üstünden bastırarak yuvarlak şekilde elimizle açıyoruz
*Ortasına harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyuyoruz ve yanlarından kapatıyoruz
*Resimlerde daha iyi anlaşacağını umuyorum
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz ve 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz ben biraz fazla tutuyorum iyice kızarıyor o zaman biraz daha gevrek oluyor, tabi bu benim damak zevkim
*Kurabiyelerimiz 15 dakika kadar kısa bir sürede oluyor Fırından çıkarıyoruz, soğuduktan sonra servis tabağımıza alıyoruz ve üzerine pudra şekeri serpiştirerek süslüyoruz
ÖNERİ: Kurabiyelerimizi misafir önüne sunmadan 1 gün önce yaparsak kurabiyemiz kendini daha güzel toparlıyor
Afiyet olsun
Yorumlarınızı ve Önerileriniz bekliyorum sevgiyle
*250 gr (1 paket) sanayağı veya tereyağı
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım)
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*445 su bardağı un (Unu yavaş yavaş ekleyelim, çok sert bir hamur olmadığı gibi elimize de yapışmayacak bir hamur elde etmemiz gerekiyor)
İç harcı için;
*3 adet büyük boy elma (elmalarınız ufak ise 4 adet kullanalım)
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
**12 çay kaşığı arası tarçın
Servisi için;
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi (Mutlaka Denemelisiniz) Yapılışı Merhabalar, babaannem bana günüm var kızım bana elmalı kurabiye yaparmısın dedi, ben de babaanneme enfes bir kıtır kıtır mis gibi tarçın kokan bir elmalı kurabiye yaptım, tarifimi gören herkesin yapmasını şiddetle tavsiye ediyorum Verdiğim ölçülere göre 33 adet elmalı kurbiş çıktı Hadi o zaman yapılışına geçelim
1
*Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz Elmalarımızı yıkayıp, soyuyoruz ve rendeliyoruz
*Tavamıza alıyoruz, üzerine şekerimizi ekliyoruz
*suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz
*Daha sonra tarçın ve cevizi ekleyip bir karıştırıp ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz
*İç harcımızı yaptıktan sonra hamurumuza geçiyoruz
*Kullandığımız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz
*Sanayağını, sıvı yağını, yumurtayı, yoğurdu, pudra şekerini ve sirkeyi ekleyip bir karıştırıyoruz
*Karıştırma işleminden sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz
*Kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olacak
*Hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük olacak şekilde koparıyoruz, elimizde yuvarlayıp bir tabağın içine koyup üstünden bastırarak yuvarlak şekilde elimizle açıyoruz
*Ortasına harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyuyoruz ve yanlarından kapatıyoruz
*Resimlerde daha iyi anlaşacağını umuyorum
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz ve 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz ben biraz fazla tutuyorum iyice kızarıyor o zaman biraz daha gevrek oluyor, tabi bu benim damak zevkim
*Kurabiyelerimiz 15 dakika kadar kısa bir sürede oluyor Fırından çıkarıyoruz, soğuduktan sonra servis tabağımıza alıyoruz ve üzerine pudra şekeri serpiştirerek süslüyoruz
ÖNERİ: Kurabiyelerimizi misafir önüne sunmadan 1 gün önce yaparsak kurabiyemiz kendini daha güzel toparlıyor
Afiyet olsun
Yorumlarınızı ve Önerileriniz bekliyorum sevgiyle