iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr yumuşak margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*3 çorba kaşığı yoğurt
*4 su bardağı un
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
İçi İçin:
*45 adet elma
*4 çorba kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı İlk önce rendelediğimiz elmalarla şekeri birlikte pişirin İsteğe bağlı bir çay kaşığı tarçın ekleyin İçine fıstık yada ceviz içi koyabilirsiniz
Bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini, şekeri ve yoğurdu ekleyin Biraz elinizde yoğurun Toz malzemeleri yani unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında yoğurun Hamurun üstüne nemli bez örtüp Dinlenmeye bırakın Benden 4 beze çıktı Ama bazen değişiyor sayısı fazla inceltmemek kaydıyla yuvarlak şekilde açın Hamuru bıçakla üçgen şeklinde kesip Geniş tarafına tatlı kaşığıyla harçtan bir kaşık koyup kenarları açık kalacak şekilde sarın Ben yağlı kağıtlı tepsiye dizdim Aralıklı şekilde dizin Önceden ısınmış 180°’lik fırında hafif pempeleşinceye kadar pişirin Elmalı pasta soğuyunca bir tabağa konulan pudra şekerine batırarak servis tabağına dizin Afiyet olsun
NOT:Ben tarçın eklemedim bizim sınıftakilerin alerjisi olabilir diye
*250 gr yumuşak margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*3 çorba kaşığı yoğurt
*4 su bardağı un
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
İçi İçin:
*45 adet elma
*4 çorba kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı İlk önce rendelediğimiz elmalarla şekeri birlikte pişirin İsteğe bağlı bir çay kaşığı tarçın ekleyin İçine fıstık yada ceviz içi koyabilirsiniz
Bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini, şekeri ve yoğurdu ekleyin Biraz elinizde yoğurun Toz malzemeleri yani unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında yoğurun Hamurun üstüne nemli bez örtüp Dinlenmeye bırakın Benden 4 beze çıktı Ama bazen değişiyor sayısı fazla inceltmemek kaydıyla yuvarlak şekilde açın Hamuru bıçakla üçgen şeklinde kesip Geniş tarafına tatlı kaşığıyla harçtan bir kaşık koyup kenarları açık kalacak şekilde sarın Ben yağlı kağıtlı tepsiye dizdim Aralıklı şekilde dizin Önceden ısınmış 180°’lik fırında hafif pempeleşinceye kadar pişirin Elmalı pasta soğuyunca bir tabağa konulan pudra şekerine batırarak servis tabağına dizin Afiyet olsun
NOT:Ben tarçın eklemedim bizim sınıftakilerin alerjisi olabilir diye