iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye (Tart Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*4 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım paket oda sıcaklığında margarin
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*4 yeşil elma
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı toz tarçın
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Tart Gibi) Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu tarifi denedikten sonra tek tek uğraşıp kurabiye yapmaktansa bu tarif daha pratik gelecek tabi ki o şekilde de çok güzel görünümü* var ama bu tarif tam acil yardim tarifi ) Kek kadar basit olduğunu deneyince anlayacaksınız bu yüzden çoğu zaman bu şekilde yapmayı tercih ediyorum
Geçelim tarifimize ben önce hamuru yapıyorum ki dolapta soğuma süresinde zaten iç harcı da soğumuş oluyor Bütün malzemeleri un kabartma tozu hariç bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz daha sonra unu ve kabartma tozu vanilyayı ekleyip hamurumuzu elde ediyoruz Yumuşak dan biraz daha sert bir hamur olması daha çok kurabiye lezzeti veriyor hamurumuzdan avuç içimize sığacak kadar bir büyüklükte koparıp streçleyip buzluğa atıyoruz ki biraz soğuyup rendelenecek kıvama gelsin Donmasına gerek yok iyi soğuması yeterli oluyor Kalan hamuru hafif yağladığımız borcama kömbe basar gibi güzelce basıyoruz Hamuru açmanıza gerek yok direk borcama basıyoruz Bir kenara alıyoruz Geçelim iç harcına; elmaları soyup rendeleyip üzerine şekeri ilave edip ocağa alıyoruz Suyunu çekince ocağı kapatıp tarçını ekliyoruz İyice karıştırıp soğumaya alıyoruz İç harcımız soğuyunca tepsiye bastığımız hamurumuzun üzerine her yere eşit şekilde yayıyoruz Dolapta soğumuş hamurumuzu alıp tepsimizin üzerine rendeliyoruz ve 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkınca soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz Umarım dener ve beğenirsiniz afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*4 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım paket oda sıcaklığında margarin
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*4 yeşil elma
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı toz tarçın
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Tart Gibi) Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu tarifi denedikten sonra tek tek uğraşıp kurabiye yapmaktansa bu tarif daha pratik gelecek tabi ki o şekilde de çok güzel görünümü* var ama bu tarif tam acil yardim tarifi ) Kek kadar basit olduğunu deneyince anlayacaksınız bu yüzden çoğu zaman bu şekilde yapmayı tercih ediyorum
Geçelim tarifimize ben önce hamuru yapıyorum ki dolapta soğuma süresinde zaten iç harcı da soğumuş oluyor Bütün malzemeleri un kabartma tozu hariç bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz daha sonra unu ve kabartma tozu vanilyayı ekleyip hamurumuzu elde ediyoruz Yumuşak dan biraz daha sert bir hamur olması daha çok kurabiye lezzeti veriyor hamurumuzdan avuç içimize sığacak kadar bir büyüklükte koparıp streçleyip buzluğa atıyoruz ki biraz soğuyup rendelenecek kıvama gelsin Donmasına gerek yok iyi soğuması yeterli oluyor Kalan hamuru hafif yağladığımız borcama kömbe basar gibi güzelce basıyoruz Hamuru açmanıza gerek yok direk borcama basıyoruz Bir kenara alıyoruz Geçelim iç harcına; elmaları soyup rendeleyip üzerine şekeri ilave edip ocağa alıyoruz Suyunu çekince ocağı kapatıp tarçını ekliyoruz İyice karıştırıp soğumaya alıyoruz İç harcımız soğuyunca tepsiye bastığımız hamurumuzun üzerine her yere eşit şekilde yayıyoruz Dolapta soğumuş hamurumuzu alıp tepsimizin üzerine rendeliyoruz ve 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkınca soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz Umarım dener ve beğenirsiniz afiyet olsun