iltasyazilim
FD Üye
hamur malzemeleri:1 paket (250gr) margarintereyağı, oda sıcaklığında 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 89 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı karbonat aldığı kadar un 34 damla limon suyu iç malzemeleri:34 elma, rendelenmiş 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın dilediğiniz kadar fındık içi, irice dövülmüş hazırlanması:Karbonatı limon suyu ile kabartın Yumuşak elinize yapışmayan bir hamur elde edin Elmayı toz şekerle pişirin Soğutup tarçın ve fındıkla karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi avucunuzda açın Ortasına elmalı harçtan koyup kenarları üstte birleştirin birleşme yerleri üste gelecek şekilde tepsiye dizin Bıçakla kurabiyeleri üçe bölün Önceden ısınmış 180C fırında pişirin Piştikten sonra soğutup pudra şekeri ile servis yapın Alıntıdır