iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin yada tereyağ (oda ısısında)
*1 kahve fincanı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
İç harcı;
*3 adet orta boy elma
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce iç harcı hazırlayalım, küçük bir tencereye rendelenmiş elmaları şekeri ve tarçıni ekleyelim
*Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim
*Daha sonra bir kenara alıp soğuması beklenir Soğuduktan sonra isterseniz ceviz de ekleyebilirsiniz
*Hamuru için un hariç tüm malzemeler eklenip karıştırılır
*Daha sonra yavaş yavaş un eklenip ele yapılmayacak hamur elde edilir
*Hamur daha sonra beşe bölünür
*Her bir parça tatlı tabağı büyüklüğünde orta kalınlıkta açılır
*Açılan hamur önce dörde daha sonra her bir parça ikiye bölünerek sekiz parça üçgen elde edilir
*Daha sonra geniş kısma iç harç konur ve rulo şeklinde sarılır
*Tüm hamurlara aynı işlem uygulanır Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 180 derecede üzerleri pembeleşmeye yakın pişirilir
*İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir
Afiyet olsun
*250 gr margarin yada tereyağ (oda ısısında)
*1 kahve fincanı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
İç harcı;
*3 adet orta boy elma
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce iç harcı hazırlayalım, küçük bir tencereye rendelenmiş elmaları şekeri ve tarçıni ekleyelim
*Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim
*Daha sonra bir kenara alıp soğuması beklenir Soğuduktan sonra isterseniz ceviz de ekleyebilirsiniz
*Hamuru için un hariç tüm malzemeler eklenip karıştırılır
*Daha sonra yavaş yavaş un eklenip ele yapılmayacak hamur elde edilir
*Hamur daha sonra beşe bölünür
*Her bir parça tatlı tabağı büyüklüğünde orta kalınlıkta açılır
*Açılan hamur önce dörde daha sonra her bir parça ikiye bölünerek sekiz parça üçgen elde edilir
*Daha sonra geniş kısma iç harç konur ve rulo şeklinde sarılır
*Tüm hamurlara aynı işlem uygulanır Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 180 derecede üzerleri pembeleşmeye yakın pişirilir
*İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir
Afiyet olsun