iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*Oda ısısında 250gram margarin veya tereyağı
*Yarım su bardağı yoğurt (Sulu kısmını kullandım)
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Aldığı kadar un
İç harcı için
*4 adet büyük elma (Soyulmuş rendelenmiş)
*Yarım su bardağı toz şeker
*Biraz ceviz içi (çok dövülmüş olmasın)
*1 tatlı kaşığı tarçın
Üstüne
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Rendelenmiş elmalarımızı şekerle tavaya alalım
*Elmalar suyunu çekene kadar pişirelim
*En son tarçın ve dövülmüş cevizi ilave edelim
*Ben cevizi bıçakla tahta üzerinde kıydım
*Hazır olan içi soğumaya alalım
*Hamur için un hariç diğerlerini yoğurma kabına alalım ve iyice karıştıralım
*Ardından unu yavaş yavaş ilave edelim
*Ele yapışmayan özlü bir hamur elde etmeliyiz
*Unun kalitesine göre değişir ama ben yaklaşık 45 bardak kullandım
*Hamurumuz iyice özleşince 3 bezeye ayıralım ve her bir bezeyi tek tek iki yağlı kağıdın arasında oklava veya merdane ile açıp 8 üçgene bölelim
*Resimlerde bu aşamalarım var
*Ortasına harcı koyup her bir üçgeni yuvarlayalım
*Arzu eden değişik şekiller verebilir
*Bu tarifle 24 kurabiye çıktı
*200 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim ve çıkarınca sıcakken pudra şekeri dökelim üstüne Afiyet olsun
*Oda ısısında 250gram margarin veya tereyağı
*Yarım su bardağı yoğurt (Sulu kısmını kullandım)
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Aldığı kadar un
İç harcı için
*4 adet büyük elma (Soyulmuş rendelenmiş)
*Yarım su bardağı toz şeker
*Biraz ceviz içi (çok dövülmüş olmasın)
*1 tatlı kaşığı tarçın
Üstüne
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Rendelenmiş elmalarımızı şekerle tavaya alalım
*Elmalar suyunu çekene kadar pişirelim
*En son tarçın ve dövülmüş cevizi ilave edelim
*Ben cevizi bıçakla tahta üzerinde kıydım
*Hazır olan içi soğumaya alalım
*Hamur için un hariç diğerlerini yoğurma kabına alalım ve iyice karıştıralım
*Ardından unu yavaş yavaş ilave edelim
*Ele yapışmayan özlü bir hamur elde etmeliyiz
*Unun kalitesine göre değişir ama ben yaklaşık 45 bardak kullandım
*Hamurumuz iyice özleşince 3 bezeye ayıralım ve her bir bezeyi tek tek iki yağlı kağıdın arasında oklava veya merdane ile açıp 8 üçgene bölelim
*Resimlerde bu aşamalarım var
*Ortasına harcı koyup her bir üçgeni yuvarlayalım
*Arzu eden değişik şekiller verebilir
*Bu tarifle 24 kurabiye çıktı
*200 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim ve çıkarınca sıcakken pudra şekeri dökelim üstüne Afiyet olsun