iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*250 gr margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
İç harç malzemeler;
*4 adet elma
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru için; Margarin ve yumurtayı Kurabiyeyi yapmadan 1 gün önceden oda sıcaklığana getirin
*Lezzet farkını mutlaka hissedeceksiniz
*Diğer malzemelerle birlikte tüm hamur malzemelerini kıvam alana kadar yoğurun
*İç harç için ; Elmaları soyun
*Rendenin büyük kısmı ile rendeleyin
*Tavayı ısıtın ve elmaları tavaya koyun üzerine şekeri ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun
*Cevizleri biraz iri olacak şekilde robottan geçirin veya savanda dövün
*5 dk kadar elma ile kavurun
*En son ocağın altını kapatıp tarçıni ilave edip bir tur çevirin ve soğumaya bırakın
*Hamurdan bir parça alın ve elinizle açıp içine elmalı harçtan doldurun
*İstediğiniz şekillerde hamuru şekilledirip kurabiyeleri tepsiye dizin
*Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın 180°c de önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
*Üzerine pudra şekeri serperek servis edin Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*250 gr margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
İç harç malzemeler;
*4 adet elma
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru için; Margarin ve yumurtayı Kurabiyeyi yapmadan 1 gün önceden oda sıcaklığana getirin
*Lezzet farkını mutlaka hissedeceksiniz
*Diğer malzemelerle birlikte tüm hamur malzemelerini kıvam alana kadar yoğurun
*İç harç için ; Elmaları soyun
*Rendenin büyük kısmı ile rendeleyin
*Tavayı ısıtın ve elmaları tavaya koyun üzerine şekeri ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun
*Cevizleri biraz iri olacak şekilde robottan geçirin veya savanda dövün
*5 dk kadar elma ile kavurun
*En son ocağın altını kapatıp tarçıni ilave edip bir tur çevirin ve soğumaya bırakın
*Hamurdan bir parça alın ve elinizle açıp içine elmalı harçtan doldurun
*İstediğiniz şekillerde hamuru şekilledirip kurabiyeleri tepsiye dizin
*Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın 180°c de önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
*Üzerine pudra şekeri serperek servis edin Afiyet olsun