iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamur Malzemeleri İçin;
*2 adet yumurta
*250 gr margarin oda sıcaklığında
*50 gr tereyağ oda sıcaklığında
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) su bardağı yoğurt
*1 subardağından biraz eksik pudra şekeri
*1 subardağı tepeleme nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*555 su bardağı un
İç Malzemeleri İçin;
*5 adet orta boy elma
*12 (yarım) ayva
*1 çay bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
*34 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Elmaları yıkayıp soyun ve rendenin kalın tarafında rendeleyin Ayvayı da soyun ve rendenin ince tarafında rendeleyin Geniş bir tavaya bir çay bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu ve rendelediğiniz elma ile ayvayı koyun ve pişirin Soğumaya bırakın Hamur için un ve nişasta hariç tüm malzemeleri karıştırın Karışıma nişastayı sonrada unu ilave edin Kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı Hamuru ince açın Fotoğraflardan bakabilirsiniz Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin Hazırlanan harca cevizi de ekleyip karıştırın Bir yuvarlağa harçtan koyun diğer yuvarlağı üzerine koyun Çatalla kenarlarına şekil verin Tepsiye dizin 160170 C° de yaklaşık 30 dk pişirin Kurabiyelerin üzeri kızarmayacak, beyaz kalacak şekilde pişirin Fırından çıkartınca üzerine pudra şekeri serpin Afiyet olsun
*2 adet yumurta
*250 gr margarin oda sıcaklığında
*50 gr tereyağ oda sıcaklığında
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) su bardağı yoğurt
*1 subardağından biraz eksik pudra şekeri
*1 subardağı tepeleme nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*555 su bardağı un
İç Malzemeleri İçin;
*5 adet orta boy elma
*12 (yarım) ayva
*1 çay bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
*34 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Elmaları yıkayıp soyun ve rendenin kalın tarafında rendeleyin Ayvayı da soyun ve rendenin ince tarafında rendeleyin Geniş bir tavaya bir çay bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu ve rendelediğiniz elma ile ayvayı koyun ve pişirin Soğumaya bırakın Hamur için un ve nişasta hariç tüm malzemeleri karıştırın Karışıma nişastayı sonrada unu ilave edin Kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı Hamuru ince açın Fotoğraflardan bakabilirsiniz Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin Hazırlanan harca cevizi de ekleyip karıştırın Bir yuvarlağa harçtan koyun diğer yuvarlağı üzerine koyun Çatalla kenarlarına şekil verin Tepsiye dizin 160170 C° de yaklaşık 30 dk pişirin Kurabiyelerin üzeri kızarmayacak, beyaz kalacak şekilde pişirin Fırından çıkartınca üzerine pudra şekeri serpin Afiyet olsun