iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İç harcı için
*3 adet elma
*1 çay kaşığı tarçın
*Ceviz
*3 yemek kaşığı şeker
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba,
iç harcı yapalım Önce elmaları rendeleyip ocağa alalım Suyu salmaya başlayınca 3 yemek kaşığı şekeri atalım 5 dk pişince altını kapatıp tarçın ve cevizi katıp soğumaya bırakalım
Hamuru un hariç bütün malzemeleri katıp güzelce karıştıralım Unu yavaş yavaş ele yapışmayan hamur elde edene kadar ilave edelim Hamuru ben bezeler halinde açıp yaptım Hamuru orta büyüklükte açıp çay bardağıyla kesip içini katıp ucundan birleştirip kapattım180 derecede 20 dakika üzeri hafif pembeleşince fırından alıp üzerine pudra şekeri serpelim
*1 paket margarin
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İç harcı için
*3 adet elma
*1 çay kaşığı tarçın
*Ceviz
*3 yemek kaşığı şeker
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba,
iç harcı yapalım Önce elmaları rendeleyip ocağa alalım Suyu salmaya başlayınca 3 yemek kaşığı şekeri atalım 5 dk pişince altını kapatıp tarçın ve cevizi katıp soğumaya bırakalım
Hamuru un hariç bütün malzemeleri katıp güzelce karıştıralım Unu yavaş yavaş ele yapışmayan hamur elde edene kadar ilave edelim Hamuru ben bezeler halinde açıp yaptım Hamuru orta büyüklükte açıp çay bardağıyla kesip içini katıp ucundan birleştirip kapattım180 derecede 20 dakika üzeri hafif pembeleşince fırından alıp üzerine pudra şekeri serpelim