iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin veya tereyağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya (5 gr)
*1 paket kabartma tozu (10 gr)
*Aldığı kadar un
İç harcı;
*34 elma
*1 su bardağı kadar şeker
*Fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
*Tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı İÇ HARCI;
Önce iç harcını yapmakla başlayalım Elmaları güzelce kabuklarını soyalım Kabuklarını soyduğumuz elmaları bi tencere şekerle beraber suyu çekilene kadar kavuralım Fındık, cevizi (isteğe bağlı) ve tarçını ilave edelim Ve bir taşım daha kavurduktan sonra soğumaya bırakalım
HAMURU İÇİN;
Margarinle pudra şekerini önce bir kapta biraz yoğuruyoruz Sonra diğer malzemeleri ekliyoruz (un hariç)yoğurt, yağ, kabartma tozu vanilyayı güzelce karıştırıyoruz Karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz biraz sert yapalım ki margarin oda sıcaklığında eridikçe hamur kıvamını alsın Sonrasında 10 dk bekletelim ve istediğin şekli vererek devam edebilirsiniz Afiyet olsun ( BU ARADA ALTLI ÜSTÜ 180° ALTLI ÜSTLÜ FANLI DA 170° PİŞİRİYORUZ )
*250 gr margarin veya tereyağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya (5 gr)
*1 paket kabartma tozu (10 gr)
*Aldığı kadar un
İç harcı;
*34 elma
*1 su bardağı kadar şeker
*Fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
*Tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı İÇ HARCI;
Önce iç harcını yapmakla başlayalım Elmaları güzelce kabuklarını soyalım Kabuklarını soyduğumuz elmaları bi tencere şekerle beraber suyu çekilene kadar kavuralım Fındık, cevizi (isteğe bağlı) ve tarçını ilave edelim Ve bir taşım daha kavurduktan sonra soğumaya bırakalım
HAMURU İÇİN;
Margarinle pudra şekerini önce bir kapta biraz yoğuruyoruz Sonra diğer malzemeleri ekliyoruz (un hariç)yoğurt, yağ, kabartma tozu vanilyayı güzelce karıştırıyoruz Karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz biraz sert yapalım ki margarin oda sıcaklığında eridikçe hamur kıvamını alsın Sonrasında 10 dk bekletelim ve istediğin şekli vererek devam edebilirsiniz Afiyet olsun ( BU ARADA ALTLI ÜSTÜ 180° ALTLI ÜSTLÜ FANLI DA 170° PİŞİRİYORUZ )